• El mínim històric de l'Euríbor i la debilitat en el creixement del crèdit, factors negatius
  • El banc nord-americà assenyala que la valoració borsària d'aquestes entitats és "cara"
ep consejera delegada bankinter mari dolores dancausa

Els analistes de JP Morgan Cazenove han retallat la valoració dels bancs domèstics espanyols (Bankinter, Banc Sabadell, CaixaBank i Bankia) després de la presentació dels resultats d'aquestes entitats corresponents al tercer trimestre.

  • 1,46€
  • 1,04%

"Retallem un 4% de mitjana les nostres estimacions de benefici per acció (BPA) per als bancs domèstics espanyols i un 5% els nostres preus objectius per a desembre de 2018 després dels resultats del tercer trimestre", expliquen des del banc nord-americà. La principal raó, una progressió "més feble del que s'esperava del marge d'interessos" d'aquestes entitats.

Aquesta progressió més feble del marge d'interessos, la principal mètrica per analitzar la qualitat dels resultats de la banca, es deu al fet que "els tipus d'interès seguiran baixos més temps del que s'esperava". JP Morgan no preveu que el Banc Central Europeu comenci a pujar els interessos fins al segon trimestre del 2019, cosa que unit als mínims històrics de l'Euribor, seguirà pressionant la rendibilitat d'aquests bancs a mitjà termini.

A aquest factor negatiu s'hi uneix la debilitat en la tendència del creixement de l'activitat creditícia, que trigarà més a arribar al seu punt d'equilibri. A més, JP Morgan destaca un major cost del risc per les noves normes sobre provisions que desenvolupa el BCE i les noves normes de comptabilitat IFRS9.

"Estem de mitjana un 4% per sota del consens en les nostres estimacions per als bancs domèstics el 2018 i 2019. Cotitzen a una ràtio d’1,1 vegades el seu valor en llibres i 11,3 vegades la seva ràtio de preu/benefici, per la qual cosa la seva valoració és cara, al nostre parer. Els nostres valors favorits són Santander i BBVA", afirmen aquests analistes.

JP Morgan ha retallat la valoració de Bankia fins a 3,95 des de 4,40 euros per acció (reitera el consell de neutral), la de Sabadell fins a 1,80 des d’1,90 euros (reitera 'neutral’), la de CaixaBank fins a 4,00 des de 4,10 euros (reitera 'neutral') i la de Bankinter fins a 7,00 des de 7,35 euros (reitera 'infraponderar').

Noticias relacionadas

contador