• La companyia Jefferies eleva lleugerament la seva valoració fins a 11 des de 10,75 euros i també recomana 'infraponderar'
  • El consens de mercat és més positiu i valora les accions en 15,05 euros, amb preus que arriben als 17,50 euros en el cas de Morgan Stanley
Antonio_Brufau

Dos importants bancs d'inversió, JP Morgan Cazenove i Jefferies, han elevat lleugerament la valoració de les accions de Repsol, però segueixen establint preus objectius molt per sota del seu preu actual de mercat (-0,8% , fins a 15,15 euros).

  • 14,81€
  • -1,56%

En el cas de JP Morgan Cazenove, ha elevat la valoració de Repsol fins a 13,50 des dels anteriors 12,50 euros per títol, tot i que ha reiterat la seva recomanació d’'infraponderar' (reduir en cartera). Per la seva banda, Jefferies ha elevat lleugerament el preu objectiu de la petroliera fins a 11 euros des dels anteriors 10,75, i també ha reiterat la seva recomanació d’'infraponderar'.

Tot i que el consens de mercat, que inclou la valoració conjunta que realitzen tots els analistes que emeten opinions sobre Repsol, és més optimista i valora les accions de la companyia a 15,05 euros, lleugerament per sota del seu preu de mercat. Per exemple, a principis de setembre, els experts de Morgan Stanley van augmentar la valoració de l'empresa fins a 17,50 euros i van recomanar 'sobreponderar' (afegir en cartera).

JP Morgan es mostra en general positiu amb les petrolieres europees, a causa de la pujada del preu del petroli, que anticipa un bon comportament en borsa de cara a finals d'any. No obstant això, Repsol no està entre els seus valors favorits del sector, ja que aposta per Royal Dutch Shell (sobreponderar, amb una valoració de 2.650 penics) i BP (sobreponderar, 540 penics).

Altres petrolieres que reben un consell més positiu que Repsol per part de JP Morgan són la portuguesa Galp Energia (mantenir, 15,50 euros), la noruega Statoil (mantenir, 165 corones noruegues) i la francesa Total (mantenir, 48 euros). L'única petroliera que recomanen infraponderar, a part de Repsol, és la italiana Eni, amb una valoració de 13 euros.

PRIMA NO JUSTIFICADA

En el cas de Jefferies, aquesta empresa recomana comprar les accions d'Eni (17 euros), OMV (58 euros) i Royal Dutch Shell (2.650 penics), mantenir les de BP (500 penics), Galp Energia (14,80 euros) i Total (48 euros) i infraponderar les de Statoil (125 corones noruegues), a més de les de Repsol.

Aquests experts també manegen bones previsions per al sector petrolier, ja que l’'or negre' s'ha situat per sobre dels 48 dòlars, preu que, segons els seus càlculs, permet a les petrolieres obtenir un equilibri en els seus comptes i fa sostenibles els seus dividends, que, de mitjana, aconsegueixen una rendibilitat anual del 4,9%.

Sobre Repsol, expliquen el seu consell d''infraponderar' i la seva valoració d’11 euros a causa que no comparteixen la primera que el mercat atorga al seu negoci de refinació ('downstream'), tot i que reconeixen que és una bona defensa per la companyia en un entorn de preus baixos del cru. A la mateixa línia, Deutsche Bank va aconsellar vendre les seves accions a principis de setembre, amb una valoració de 12,50 euros.

Jefferies destaca l’"incertesa sobre el creixement futur del dividend i les necessitats de la despesa de capital del seu negoci d'exploració i producció" ('upstream'). D'altra banda, afirma que la seva previsió de rendibilitat del flux de caixa lliure per a 2019 és del 3,9%, per sota del 5,6% esperat per als seus competidors. Segons els seus càlculs, Repsol cotitza amb una prima del 12% respecte al sector que no està justificada, malgrat que la seva rendibilitat anual per dividend del 6,2% supera el 4,9% mitjà del sector.

Noticias relacionadas

contador