• Ha reduït la seva previsió de benefici per acció fins el 2023
  • La debilitat del dòlar segueix sent un problema per al compte de resultats
grifols

Grifols, grup farmacèutic especialitzat en la fabricació de productes hemoderivats, cau un 2% en borsa, fins a 23,38 euros, després que els analistes de Berenberg hagin retallat la valoració de les seves accions fins a 26 euros des dels anteriors 26,75 euros per acció.

  • 8,61€
  • 4,67%

Aquests experts, que han reiterat el consell de 'mantenir' el valor en cartera, han rebaixat la seva previsió de beneficis per a l'empresa catalana entre un 3% i un 8% durant el període de 2018-2023, a causa sobretot de la debilitat del dòlar. El negoci de Grifols depèn molt dels Estats Units, i la depreciació del 'bitllet verd' té un impacte important en el seu compte de resultats.

Segons Berenberg, Grifols afronta un "problema significatiu de tipus de canvi", a causa de "la debilitat del dòlar i a una recuperació més lenta en els costos de plasma del que havíem anticipat prèviament". Com a factor positiu, el banc alemany espera "una reducció de la taxa impositiva als EUA" després de la reforma fiscal aprovada per l'Administració Trump.

Pel que fa als resultats del quart trimestre, que seran presentats el proper 28 de febrer, Berenberg recorda que no sol ser el millor trimestre per a la companyia i afegeix que "la recuperació de marges" serà clau per al comportament de l'acció a mitjà i llarg termini.

La seva previsió que el marge EBITDA pugi fins al 33% el 2023 es manté sense canvis, però a causa de l'efecte negatiu del tipus de canvi Berenberg espera que s'arribi d'una forma més gradual.

Noticias relacionadas

contador