• Grifols és el més beneficiat d'aquesta reforma fiscal a l'IBEX 35
cbgrifols short

La farmacèutica Grifols estima que el nou marc tributari que ha tirat endavant l'administració de Donald Trump als Estats Units tindrà "un efecte positiu i no recurrent per un import net total aproximat de 90 milions d'euros", informa aquest dimarts la companyia a través d’un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 8,48€
  • 1,14%

La companyia explica que "la reducció del 35% al ​​21% (efectiva l'1 de gener de 2018) del tipus aplicable a l'Impostos sobre societats als Estats Units ha requerit un recàlcul dels actius i passius per impostos diferits de Grifols generats als Estats Units", informa.

Així mateix, "en virtut del principi de prudència", la farmacèutica indica que ha reavaluat els actius relacionats amb la participació en la companyia nord-americana Aradigm. "Els detalls definitius dels impactes als estats financers de Grifols es facilitaran quan es publiquin els resultats del grup de l'exercici 2017, al mes de febrer de 2018", conclou el comunicat.

Grifols és el més beneficiat d'aquesta reforma fiscal a l'IBEX 35. El grup farmacèutic català especialitzat en la fabricació d'hemoderivats sanguinis obté el 60,8% dels seus ingressos als Estats Units, segons les dades de Factset. Un percentatge que suposa a prop de 2.400 milions d'euros de manera anual. No és d'estranyar que tres dels seus quatre plantes de tractament de plasma siguin en territori nord-americà.

El país que governa Donald Trump és el primer mercat de la farmacèutica de la família Grifols, a molta distància del seu segon mercat, Espanya, on genera el 5,4% de la facturació. Des de la victòria electoral de Trump al novembre de 2016, la seva cotització es revalora a prop d'un 40%.

Noticias relacionadas

contador