• El banc alemany retalla el preu objectiu fins a 4,70 des de 5,00 euros per acció
  • L'entitat nord-americana és encara més pessimista i en redueix el preu fins a 3,65 des de 4 euros
ep ricardo curras
EUROPA PRESS

La cadena de supermercats DIA segueix patint en borsa (cau un 1,8%, fins a 4,07 euros) després que els analistes de JP Morgan Cazenove i els de Deutsche Bank hagin retallat la seva valoració després dels últims resultats trimestrals presentats per la companyia aquesta setmana, que van incloure un 'profit warning' (una rebaixa de les estimacions dels seus beneficis futurs).

Dia

  • 0,01€
  • 1,61%

En el cas de Deutsche Bank, ha reiterat el consell de 'mantenir' el valor en cartera, però ha reduït el seu preu objectiu a 12 mesos fins a 4,70 des de 5,00 euros per acció. El banc alemany ha retallat un 6% la seva previsió de benefici per acció (BPA) per al període de 2017-2019.

"Encara que el valor sembla barat respecte als seus competidors europeus (cotitza amb un descompte mitjà del 23%) romanem cauts, perquè el moment és extremadament feble, amb creixents pressions competitives i pressió sobre el marge de beneficis durant els propers trimestres", afirmen.

Per la seva banda, JP Morgan és bastant més negatiu i ha reiterat el consell d’'infraponderar' (reduir el valor en cartera), després de retallar la seva valoració fins a 3,65 euros des dels anteriors 4,00 euros per títol. "La clau de l'’profit warning’ de DIA és que no hi ha visibilitat per al quart trimestre i per 2018", expliquen aquests experts.

JP Morgan justifica la seva retallada de valoració, perquè ha reduït un 3% la seva previsió de beneficis i ara anticipa un EBITDA de 169 milions d'euros durant el quart trimestre de 2017 i de 585 milions el 2018. "Ens situem entre un 7% i un 10 % per sota del consens", assenyalen.

Les accions de DIA acumulen una caiguda propera al 30% durant els últims tres mesos i es troben al punt de mira dels inversors baixistes. Abans dels seus resultats, Goldman Sachs va prestar 8 milions de títols als operadors per obrir posicions 'curtes' sobre el valor.

Per la seva banda, els analistes de Bankinter han retallat la seva recomanació sobre l'empresa fins a 'vendre' de 'neutral' i el preu objectiu fins a 4,60 des de 5,60 euros per títol. Aquests experts assenyalen diversos factors negatius per justificar la seva retallada, com "la pèrdua de quota de mercat" a Espanya enfront dels seus competidors i un ritme de noves obertures "més lent del previst". El seu consell és mantenir-se "fora del valor fins a tenir evidència de millora en el negoci subjacent del grup".

Noticias relacionadas

contador