• Els títols de l'entitat cauen un 1,5%, fins a 0,4572 euros
  • El banc va presentar pèrdues de 259 milions d'euros el 2017
ep manuel menendez
EUROPA PRESS

Quant val Liberbank? Els analistes de Deutsche Bank han elevat la seva valoració fins a 0,57 euros per acció des dels anteriors 0,55 euros i han reiterat el consell de 'compra' sobre el banc asturià.

  • 0,28€
  • 1,72%

En canvi, els experts de Kepler Chevreaux han reiterat el consell d’'infraponderar' (reduir en cartera), tot i que han elevat la seva valoració fins a 0,28 euros des de 0,25 euros, tot això després de la presentació anual de resultats. Els títols de l'entitat cauen un 1,5%, fins a 0,4572 euros.

Des de Deutsche Bank, consideren "impressionants" els resultats del quart trimestre, amb un "notable increment" de la ràtio de cobertura d'actius improductius i la reducció de 600 milions d'euros en actius adjudicats (gràcies a la transacció amb Bain Capital) i majors comissions i ingressos de trading.

També destaquen la previsió d'augmentar per sobre del 10% el marge net d'interessos el 2018, gràcies al creixement del crèdit. També, l'objectiu de mantenir el cost del risc per sota de 25 punts durant el període 2018-2020, que pot ser la "principal font de generació de beneficis durant els propers tres anys".

Per la seva banda, els experts de Kepler Chevreaux justifiquen la seva valoració de 0,28 euros, perquè consideren que la reducció d'actius improductius NPA (Non Performing Assets) "requerirà més provisions".

A més, consideren "inusual" que Liberbank anticipa una expansió de marges i una major contribució de la seva cartera de bons "en l'actual entorn operatiu", cosa que no està realitzant cap altre banc competidor.

Noticias relacionadas

contador