• Reitera el consell de 'compra' i espera noves compres durant els propers mesos
  • Encara que assenyala que les adquisicions han de ser racionals i disciplinades
cellnex portada buena

Els analistes de Deutsche Bank han elevat un 2% la valoració de Cellnex Telecom, fins a 22 euros per acció des dels anteriors 21,50 euros per títol. Aquests experts han reiterat el consell de 'compra' sobre l'operador de torres de telefonia controlat per Abertis.

  • 32,77€
  • -0,27%

Les accions de Cellnex pugen un 0,7% en borsa, fins a 20,87 euros, de manera que la valoració de 22 euros establerta pel banc alemany implica un potencial alcista del 5% durant un període de 12 mesos. El màxim accionista de Cellnex és Abertis, que controla el 34% del capital i al seu torn ha rebut diverses ofertes de compra per part d'ACS i Atlantia.

Deutsche Bank considera atractiva l'estratègia corporativa de Cellnex, que consisteix a comprar torres de telecomunicacions a Europa per expandir la seva cartera d'actius i augmentar les seves vendes i beneficis. El banc alemany destaca la "visibilitat" de la seva estratègia i el fet que les adquisicions realitzades fins a la data hagin estat racionals des del punt de vista financer.

Aquest és un dels requisits que segueix demanant Deutsche Bank als gestors de Cellnex, sobretot perquè la seva ràtio de deute net sobre l'EBITDA no pugi ser més enllà d'un múltiple de 4,5 vegades. "Hi ha bones oportunitats al mercat, però reiterem que Cellnex ha de ser disciplinat" a l'hora de comprar nous actius, assenyalen aquests experts.

La seva previsió és que l'EBITDA de Cellnex pot arribar als 1.300 milions d'euros el 2020 si l'empresa segueix realitzant adquisicions (entre gener i setembre de 2017 ha estat de 259 milions), amb una ràtio de deute net sobre l'EBITDA de 6,5 vegades el 2018, cosa que li permetria endeutar-se en 700 milions d'euros addicionals el 2018 i en altres 1.100 milions el 2019, segons estima el banc alemany.

Noticias relacionadas

contador