• El banc britànic reitera sobreponderar-lo, però en redueix la valoració fins als 32 des dels 34 euros
  • JP Morgan també reitera sobreponderar-lo, i en redueix el preu fins als 35 des dels 35,50 euros
pablo isla inditex conferencia
INDITEX

Barclays i JP Morgan Cazenove, dos dels bancs d'inversió més importants del món, han reiterat el consell de sobreponderar (afegir en cartera) sobre Inditex, després que la matriu de Zara publiqués els seus resultats de l'exercici fiscal 2017 aquest dimecres. No obstant això, han reduït lleugerament la valoració de les seves accions.

  • 45,19€
  • -1,82%

Els dos bancs consideren excessiu el càstig borsari que ha patit el valor durant els últims mesos (ha arribat a caure un 35% des dels seus màxims històrics de juny als 38 euros), tot i que alhora han retallat lleugerament el seu preu objectiu. En el cas de Barclays, fins als 32 euros des dels anteriors 34 euros. I en el cas de JP Morgan, fins als 35 des dels 35,50 euros.

Les accions d'Inditex cauen un 1%, fins als 24,93 euros, després de tancar la sessió anterior amb pujades properes al 4%, després d'haver arribat a desplomar-se un 5% durant la mateixa jornada. El grup tèxtil va guanyar 3.368 milions d'euros durant el seu exercici fiscal 2017 (entre l'1 de febrer de 2017 i el 31 de gener de 2018), un 7% més que durant el mateix període de l'any previ. El consens esperava un benefici net de 3.350 milions d'euros.

"El sentiment en Inditex ha estat força negatiu durant els últims mesos, a causa de la pressió sobre el marge brut, l'efecte negatiu del tipus de canvi, el temps desfavorable i la preferència per plataformes de moda purament en línia", assenyala Barclays.

El banc britànic afegeix que "el creixement dels ingressos s'ha suavitzat, però encara esperem una pujada superior a la mitjana del 8% -10% durant els pròxims quatre anys". També espera que "els beneficis superin el ritme de creixement de les vendes, ja que les pressions pel tipus de canvi s'han moderat".

En conjunt, conclou Barclays, "pensem que la reacció del valor durant els últims sis mesos ha estat molt dura i seguim pensant que la companyia és el millor operador, amb un model de negoci escalable a nivell global".

OPORTUNITAT DE COMPRA

Per la seva banda, JP Morgan afirma que "la directiva confia en l'oportunitat global d'Inditex i va assenyalar que l'impacte del tipus de canvi en el marge brut serà neutral el 2018".

En la seva opinió, l'efecte negatiu de la divisa s'anirà moderant i permetrà el retorn al creixement de doble dígit durant el segon semestre. "Seguim positius amb Inditex i pensem que la recent debilitat del valor és una atractiva oportunitat de compra", afegeixen.

Sobre les vendes en línia, que suposen el 10% del total i van ser publicades per primera vegada, JP Morgan assenyala que "encara són petites i suposen una oportunitat", després de pujar un 40% durant l'exercici fiscal 2017. Això implica que les vendes comparables en botiga van pujar un 1%, una xifra no massa alta però superior a la de la competència.

Noticias relacionadas

contador