• Amb un preu objectiu de 2,88 euros per acció
  • Considera el preu actual un bon punt d'entrada per als inversors
antonio huertas mapfre portada
BOLSAMANIA

Els analistes d'AlphaValue han elevat la seva recomanació sobre el grup assegurador Mapfre a 'sobreponderar' (afegir en cartera) des d’'infraponderar', després que les seves accions hagin baixat un 7% en borsa durant els últims tres mesos.

  • 2,31€
  • 0,35%

Aquests experts consideren que la caiguda del valor proporciona un atractiu punt d'entrada per als petits inversors, ja que estableixen un preu objectiu per a Mapfre, durant un període de sis mesos, de 2,88 euros per acció. Això implica un potencial alcista superior al 8% sobre el preu actual (+0,08%, fins a 2,65 euros).

Mapfre acumula una caiguda del 13% durant els últims dotze mesos, tot i que l'IBEX es revalora a prop del 10% durant el mateix període. L'asseguradora s'ha vist perjudicada per diversos factors negatius i ha hagut de rebaixar la seva previsió de beneficis, cosa que ha motivat el càstig del mercat.

A principis de desembre, va haver d'anunciar la seva sortida de cinc estats als EUA (Nova York, Nova Jersey, Kentucky, Tennessee i Indiana) i la reestructuració de les seves operacions internacionals. Mapfre també va anunciar que abonarà més de 1.100 milions d'euros als seus clients en compensació pels sinistres ocorreguts durant el tercer trimestre d'aquest any (huracans al Carib i els EUA i terratrèmols de Mèxic). L'estimació d'impacte net d'aquests esdeveniments al compte de resultats de Mapfre es manté als 176 milions d'euros anunciats al setembre.

El benefici net de Mapfre durant els nou primers mesos de l'any es va reduir un 22,3%, fins als 445 milions d'euros, a causa dels costos de les recents catàstrofes naturals que s'han registrat tant a Amèrica del Nord com al Carib. Els ingressos van ascendir a 21.292.000 d'euros, fet que suposa un increment de l’1,6% respecte al mateix període de l'any anterior.

Noticias relacionadas

contador