ep el consejero delegado de endesa jose bogas 20231124090112
ENDESA

Els experts de Renta 4 han reiterat el consell de mantenir sobre Endesa i han reduït la valoració de l'elèctrica fins als 21,22 euros per acció des dels anteriors 22,63 euros. Després de conèixer el pla estratègic del grup fins al 2026, han rebaixat les seves previsions per als propers anys, cosa que en justifica la retallada.

  • 17,99€
  • 1,67%

"Assumint unes hipòtesis més conservadores que el pla anunciat al nivell de creixement en renovables, en l'execució d'eficiències, i en la millora de les condicions que permetin obtenir millores significatives en els negocis de comercialització i generació convencional, hem dut a terme la revisió de les nostres estimacions i amb això del nostre preu objectiu", argumenten aquests experts.

"Reduïm el preu objectiu fins als 21,22 euros, xifra que ens porta a reiterar la recomanació de mantenir. No veiem importants catalitzadors per a la cotització a curt termini", afegeixen.

CÀSTIG DEL MERCAT

Aquest dijous, Endesa va registrar pèrdues superiors al 2% després de presentar el pla. Segons els experts de Bankinter, que van reiterar el consell de comprar, amb un preu objectiu de 23,40 euros per acció, el més negatiu del nou pla va ser el "menor dividend previst per al 2024", ja que s'ha anticipat un pagament d'1,10 euros per acció, enfront del pagament d'1,20 euros establert al pla anterior.

En aquest sentit, han afegit que "aquest menor dividend el 2024 pot defraudar el mercat", tot i que han afirmat que "Endesa és una bona oportunitat de compra als preus actuals".

Noticias relacionadas

contador