ep archivo   una de las oficinas del banco bankinter en madrid espana a 25 de marzo de 2020
Marta Fernández - Europa Press - Archivo

Els experts de Renta 4 han elevat aquest dimarts el preu objectiu de Bankinter fins als 7,90 euros per acció des dels anteriors 6,91 euros i han reiterat el consell de sobreponderar el valor.

  • 7,51€
  • -1,37%

Segons la seva anàlisi, Bankinter compta amb "diferents palanques per sostenir el marge brut el 2024". En aquest sentit, indiquen que "la gestió del marge de clients, amb l'esperada rebaixa de tipus al juny, i el creixement del crèdit seran els factors clau per sostenir el marge d'interessos el 2024".

També assenyalen que "el cost de risc seguirà sota control", ja que "una exposició reduïda al crèdit comercial i una cartera d'actius adjudicats que només suposa un 0,1% del risc total, limiten la pressió pel costat de les provisions".

La seva previsió és que el Cost del Risc (CoR) pugi lleugerament fins a 40 punts bàsics, "amb una taxa de morositat continguda, malgrat l'augment previst del saldo de dubtosos, i la reducció de la taxa de cobertura".

D'altra banda, afirmen que "al context actual, considerem que els riscos a la baixa estan acotats, amb una revisió potencial a l'alça de la guia de marge d'interessos i la possible millora de la política de dividends, en una entitat amb excés de capital de 1.700 milions d'euros, com a catalitzadors".

Sobre possibles riscos per cotitzar-los, esmenten "més exigències regulatòries, i baixades de tipus més ràpides que generarien més pressió sobre el marge d'interessos".

Segons la seva opinió, "tot i cotitzar múltiples més elevats, el pitjor comportament relatiu en borsa als seus comparables no està justificat per a una entitat amb un RoE esperat el 2024 del 15,5% (alineat amb la guia), una rendibilitat per dividend mitjana del 7% per al trienni 2024-26, i uns nivells de solvència amplis”.

Noticias relacionadas

contador