ep archivo   gran melia fenix
FRANCISCO GUERRERO - Archivo

Els experts de Renta 4 consideren "encertat" el refinançament de deute que planeja Meliá Hotels, i alhora assenyalen que el mercat es va equivocar aquest dilluns en anticipar una ampliació de capital per aquest motiu.

  • 7,81€
  • 0,97%

Després de parlar amb la directiva de Meliá per tenir més detalls sobre el procés de refinançament, comenten que afectarà només una part del deute a menor termini i destaquen que es descarta una ampliació de capital.

L'hotelera també manté "el compromís de reducció de deute i reitera el pla d'ingressar al voltant de 120 milions d'euros en diverses operacions de venda i gestió d'hotels al Carib".

L'empresa espera que el refinançament del deute hauria de deixar la relació tipus fix/variable sense grans canvis, al voltant del 44%-56% actual.

"Creiem que els títols van caure (dilluns) a causa del risc (incorrecte) que la companyia paltengés una ampliació de capital", comenten aquests analistes.

Segons la seva opinió, "la decisió de Meliá de refinançar part del seu deute a curt termini (37 milions de venciment el 2023 i 338 milions el 2024) és encertada, ja que permetria suavitzar els venciments i contenir les sortides de caixa més a curt termini", afirmen.

A més, consideren que "l'enfocament de reduir deute és adequat" i afegeixen que Melià "hauria d'aprofitar la bona evolució del negoci i les favorables perspectives per despalanquejar-se".

Després d'aquesta anàlisi, han reiterat el consell de sobreponderar el valor, amb un preu objectiu de 7,50 euros.

Noticias relacionadas

contador