ep archivo   la presidenta de redeia beatriz corredor
REDEIA - Archivo

La companyia alemanya Berenberg ha millorat el consell de Redeia (Xarxa Elèctrica) fins a neutral des de 'vendre', alhora que ha pujat el preu objectiu fins als 15,70 euros des dels 15 euros previs. El nou preu continua sent per sota dels nivells de cotització actuals (16,30 euros).

  • 16,49€
  • 0,00%

La millora de Berenberg es basa en la idea que la incertesa reguladora ha disminuït.

"L'impacte de la pèrdua de la retribució dels actius anteriors al 1998 és conegut i Redeia té visibilitat fins al 2025 sota l'actual cicle regulatori", afirmen aquests analistes. "La valoració sembla ajustada, encara que hi ha un marge per a les pujades, si la companyia pot desplegar eventualment capex addicional a més del pla d'inversió del grup. Tot i això, la probabilitat i el calendari d'aquests projectes no són clars", precisen.

L'actual cicle normatiu va del 2021 al 2025, cosa que proporciona visibilitat després d'un llarg període d'incertesa normativa, reitera Berenberg. A més, subratlla que ara es coneix l'impacte dels actius anteriors al 1998.

"Esperem un impacte negatiu d'uns 250 milions d'euros a l'EBITDA dels actius anteriors al 1998 el 2024 (200 milions d'euros nets d'altres efectes reguladors). Això s'hauria de compensar en part pels beneficis més grans en telecomunicacions derivats de l'entrada a funcionament de nous satèl·lits, com Amazonas Nexus, previst per al 2023", detalla.

Un altre aspecte que destaquen aquests analistes és l'"estable" política de dividends de Redeia, cosa que "hauria de donar suport a la seva valoració". Tot i això, també avisen que podria passar temps abans que els guanys comencin a beneficiar-se de la inversió futura. La política actual de dividends és d'1 euro/acció per al 2021-23 i un sòl de 0,80 euros/acció per al 2024-25.

Noticias relacionadas

contador