ep archivo   tienda zara del grupo inditex
EUROPA PRESS - Archivo

Per què està caient Inditex a la borsa després d'uns resultats de rècord? Es tracta d'una recollida de beneficis per part dels inversors després d'uns comptes que s'han situat en línia amb el que s'esperava. Com a factor fonamental per explicar la caiguda d'aquest dimecres, els analistes destaquen un augment més gran del que s'esperava en les inversions previstes per impulsar el futur creixement de la cadena de moda gallega. Tot i que, en conjunt, els experts consideren positives les xifres i reiteren el consell de comprar el valor. Aquestes en són les primeres valoracions.

  • 42,50€
  • -0,82%

JEFFERIES: COMPRAR; 33 EUROS

"Un quart trimestre en línia amb el que s'esperava i l'important augment de despesa de capital el 2023/2024 probablement conduiran a una primera lectura decebedora dels resultats d'Inditex", expliquen els experts de Jefferies, que reiteren el consell de comprar el valor, amb un preu objectiu de 33 euros.

"No obstant", afegeixen, "el nou any ha començat de manera notablement sòlida en termes de vendes. I les inversions en capacitat logística, l'automatització de la tecnologia i expansió de botigues semblen donar suport a un fort creixement en el futur".

Inditex ha explicat que la despesa en capital augmentarà fins als 1.600 milions d'euros anuals des de 1.400 milions. "Això recolzarà un gran pas endavant en l'automatització a la botiga, amb l'eliminació d'alarmes dures, cosa que probablement asseurà les bases per a una millora important en l'experiència multicanal", expliquen des de Jefferies.

RENDA 4: SOBREPONDERAR; 32,50 EUROS

Per a Renta 4, els resultats s'han situat "molt alineats amb les previsions de consens" i el primer trimestre fiscal ha registrat "un bon inici de vendes el 2023".

Aquests experts destaquen que Inditex ha augmentat la seva caixa neta en 711 milions d'euros enfront del quart trimestre del 2021, fins als 10.070 milions d'euros, xifra que suposa l'"11,1% de la seva capitalització borsària".

SABADELL: COMPRAR; 33 EUROS

Des de Sabadell, entitat que va elevar la valoració d'Inditex a 33 euros abans dels resultats, reiteren el consell de comprar i consideren que els resultats s'han situat "en línia" i que les vendes del primer trimestre fiscal són "fortes".

També destaquen el "fort augment d'inversions fins als 1.600 milions d'euros (eficiències i innovació)" i comenten que el dividend proposat amb càrrec al 2022, d'1,20 euros bruts per acció, suposa una rendibilitat anual per dividend del 4%, línia amb les previsions.

BANKINTER ELEVA EL PREU A 32 EUROS

Finalment, els experts de Bankinter han reiterat el consell de comprar el valor i n'han elevat el preu objectiu fins als 32 euros per acció des de 27,50 euros per títol.

"Els resultats del 2022 compleixen les expectatives, amb creixement i marges resilients en un entorn difícil", valoren aquests experts.

Noticias relacionadas

contador