ep el presidente y consejero delegado de aena maurici lucena durante una rueda de prensa en el
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press

Els experts de JP Morgan (JPM) han reforçat la seva aposta per Aena, després d'elevar aquest divendres la valoració del gestor espanyol d'aeroports fins a 210 euros per acció des dels 195 euros anteriors i reiterar el consell de sobreponderar el valor en cartera. La nova valoració implica un potencial alcista proper al 20% sobre el preu actual de mercat.

  • 176,60€
  • 0,40%

Després de l'actualització del Pla Estratègic per al període 2022-2026 anunciada per Aena aquesta setmana, els analistes de JPM comenten que “segueix sent la nostra primera opció dins dels aeroports, amb la valoració més atractiva”.

Segons la seva anàlisi, les noves estimacions d'Aena, que va augmentar un any, el 2025, el seu objectiu d'assolir 300 milions de passatgers, reforcen la seva "visió que la companyia ofereix la història de capital més convincent dins del sector aeroportuari, impulsada per un impuls positiu de guanys i una forta visibilitat”.

I encara que reconeixen que el valor s'ha comportat millor que els seus competidors a la borsa, afegeixen que "la valoració segueix sent atractiva", ja que l'acció cotitza a una ràtio EV/EBITDA esperada per al 2025 de 9,1 vegades (enfront de les 9,7 vegades d'ADP o les 8,7 vegades de Fraport), però combinant això "amb un rendiment superior" del flux de caixa lliure (FCF) del 7,5% (enfront del 3,4% d'ADP 3,4% i al -0,3% de Fraport).

En aquest sentit, han augmentat la seva estimació d'EBITDA en un 2%, 4% i 5% per als exercicis 2024, 2025 i 2026, respectivament, tot i que afegeixen que “esperaríem una probable millora en els objectius per part de la direcció” per l'historial demostrat prèviament”.

Noticias relacionadas

contador