ep archivo   fachada y letras del edificio de aena piovera azul sede central de aena en madrid
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Recolzament de Jefferies a Aena. La companyia novaiorquesa ha mantingut la recomanació de mantenir els títols del gestor aeroportuari espanyol i n'ha elevat el preu objectiu fins als 130 euros des dels 120 anteriors enfront de la previsió d'uns bons resultats de l'exercici fiscal 2022 i les perspectives optimistes per al 2023, encara que també ha demanat cautela.

Al costat positiu, el banc d'inversió nord-americà ha augmentat un 4% la seva previsió de passatgers per al 2023, alhora que assenyala que el trànsit durant la temporada hivernal ha estat “excepcionalment fort en relació amb les expectatives”. "Els comentaris de Ryanair d'aquesta setmana (al voltant del 20% del trànsit de la xarxa espanyola) confirmen unes perspectives sòlides per a les reserves de primavera i estiu i ara preveiem un creixement interanual de passatgers del 10% el 2023", expliquen.

Així, des de Jefferies esperen un "modest" augment de les despeses d'explotació, ja que els costos energètics menors compensaran "parcialment" la inflació dels costos subjacents. "Això suposa 2.200 milions d'euros d'EBITDA el 2023 i 2.700 milions d'euros el 2024", afegeixen.

D'altra banda, els experts de la companyia novaiorquesa destaquen l'augment dels beneficis internacionals, alhora que assenyalen que s'esperen més adquisicions. "Ara incloem els aeroports brasilers (BOAB) que Aena va acordar adquirir el 2022 a partir del segon semestre del 2023, cosa que afegirà a prop de 60 milions d'euros a l'EBITDA del 2023 (al voltant d'un 4% de pujada sobre una base anualitzada)", apunten. Això, indiquen des de Jefferies, eleva l'exposició internacional d'Aena al voltant del 12% dels beneficis del grup. Cal assenyalar que Aena va assenyalar en la seva actualització estratègica del novembre que buscaria objectius internacionals addicionals per assolir una exposició del 15% el 2026.

Amb tot, l'equip d'anàlisi de la companyia dels Estats Units demana cautela davant el risc alcista “si persisteixen els vents favorables al sector energètic i el consum europeu segueix sorprenent a l'alça”. “La nostra cautela es deu a la posició sobreponderada d'Aena a Europa, que és on veiem el risc més gran de caiguda de la demanda (al voltant del 90% dels beneficis enfront del 75% d'ADP i el 60% de Fraport), i del marc regulador d'Aena, que ofereix poca flexibilitat de preus fins al 2026 malgrat les pressions inflacionistes”, indiquen.

“Aena s'ha recuperat ràpidament del (efecte de la) Covid-19, però, a mesura que disminueixen els vents en contra a curt termini derivats de la inflació dels costos, mantenim les preocupacions a mitjà termini al voltant d'una recessió europea que limiti el potencial alcista. En aquest entorn difícil, pensem que Aena disposa d'opcions limitades per a la creació de valor, preferint valors amb més exposició a l'expansió internacional i la reobertura d'Àsia”, sentencien.

Noticias relacionadas

contador