ep airbus a350f
AIRBUS

Els experts de la companyia Jefferies han elevat el preu objectiu d'Airbus fins als 195 euros per acció des dels 165 euros per títol, i han reiterat el consell de comprar sobre el fabricant d'avions civils i militars.

  • 159,26€
  • -0,20%

De cara als resultats del primer trimestre del 2024, previstos per al 25 d'abril, aquests analistes esperen un EBIT de 804 milions d'euros (+4%), "la qual cosa reflecteix els vents de cua en volum a Comercial, però contrarrestat a gran mesura per l'augment dels costos, l'R+D i la inflació”, indiquen.

En detall, anticipen que Airbus Comercial augmentarà un 5%, fins als 607 milions d'euros. Els vents de cua de 180 milions d'euros que esperem derivats de volums més grans s'haurien de veure contrarrestats per l'R+D, la inflació i l'augment dels costos, atès l'important augment de plantilla que es va produir al llarg del 2023 i que hauria de continuar el 2024, encara que a un ritme més lent", expliquen.

En helicòpters, assenyalen que "el primer trimestre del 2023 va representar una base de comparació difícil, amb vendes que van augmentar un 26% interanual, per la qual cosa esperem una lleugera reculada, i s'espera que l'EBIT disminueixi un 8% interanual".

En conjunt, esperen un flux de caixa lliure (FCF) de 1.300 milions d'euros, i no anticipen "cap canvi de guia, centrant-se en la cadena de subministrament i l'assignació de capital".

Així, preveuen que Airbus reiteri el seu "objectiu d'aproximadament 800 entregues, 6.500-7.000 milions d'euros a EBIT anual i 4.000 milions d'euros a FCF".

Finalment, esperen que “els comentaris sobre la cadena de subministrament siguin clau, ja que ara es comprèn bé el limitat potencial de palanquejament operatiu el 2024. Després del final de les converses amb Atos sobre la possible adquisició de BDS, també esperem que es qüestionin les possibles repercussions en l'assignació de capital aquest any”.

Noticias relacionadas

contador