ep archivo   fbrica de grifols a parets del valls barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

Importants pujades en Grifols. La farmacèutica puja per sobre del 6% aquest dilluns després d'una millora de Morgan Stanley a les seves accions, les quals recomana sobreponderar. Així mateix, la companyia dels Estats Units ha elevat el preu objectiu dels títols de la companyia espanyola dels 13 als 14 euros.

  • 8,39€
  • 3,71%

Ha estat un mes de moviments borsaris significatius per a Grifols després de presentar les xifres del tercer trimestre del 2022. El laboratori català va informar que el benefici fins al setembre va pujar fins als 188 milions d'euros, xifra en què s'inclou la contribució de 5 mesos de l'alemanya Biotest (maig-setembre) després de la seva adquisició. Així mateix, la companyia va descartar fer una ampliació de capital per reduir el seu elevat deute, assegurant que operen “sota un pla de negoci a llarg termini que no requereix capital addicional”.

Inicialment aquestes xifres no van ser ben rebudes pel mercat, encara que analistes com els de Banc Sabadell o Jefferies s'han mostrat sorpresos per la reacció dels inversors a aquestes xifres. En el cas de Sabadell, que ha reiterat el consell de compra malgrat una retallada en la valoració, la companyia espanyola creu que l'actual cotització “no està justificada per la progressiva recuperació operativa” que esperen de cara als propers mesos.

"Els resultats del tercer trimestre van superar els ingressos del consens, però no l'EBITDA, amb uns marges inferiors als previstos", expliquen des de Jefferies, "Creiem que es tracta d'un efecte retardat, ja que els volums d'obtenció de plasma han crescut un 25% fins ara amb un cost per litre inferior. I el que és més important, Grifols està 'centrat' a millorar el flux de caixa i a reduir el nivell de palanquejament”.

Per part seva, Barclays n'ha millorat el preu, però segueixen mantenint un consell d'infraponderar els títols del laboratori barceloní. En l'aspecte negatiu, els experts del banc britànic destaquen uns marges “una mica més febles” i un palanquejament més gran de l'esperat.

Així mateix, a les últimes setmanes Grifols s'ha vist beneficiada per les perspectives de menors pujades de tipus als EUA, ja que la companyia catalana té una gran exposició a la primera economia del món. En aquest sentit, el mercat espera que recuperi el nivell de beneficis previ a la pandèmia durant l'any 2024. Des dels mínims del mes d'octubre passat, Grifols ha pujat més d'un 30%, sent-ne una de les accions més destacades de la borsa espanyola.

Noticias relacionadas

contador