ep archivo   el consejero delegado de inditex oscar garcia maceiras y la presidenta de inditex marta
M. Dylan - Europa Press - Archivo

Continuen els suports a Inditex. En aquesta ocasió ha estat HSBC el que ha donat un notable recolzament a la tèxtil gallega, ja que ha elevat el preu objectiu per als títols de la companyia de l'IBEX 35 fins als 37 euros des dels 34 anteriors amb una recomanació de comprar. Aquesta valoració suposa un potencial alcista del voltant del 27% respecte al preu actual de les accions.

  • 45,49€
  • 1,88%

Els resultats de la companyia radicada a Arteixo han convençut les diferents empreses d'inversió, si ens atenim la cascada d'informes positius que s'ha endut la companyia des de llavors. Segons dades de Refinitiv, Inditex compta amb 22 recomanacions de compra i 8 més de mantenir a un preu mitjà de més de 31 euros.

Els analistes de JP Morgan, per exemple, van augmentar el preu dels títols d'Inditex fins als 34 euros des dels 31 anteriors amb un consell de sobreponderar, mentre que els experts de Deutsche Bank van reiterar la seva recomanació de mantenir les accions i en van millorar el preu fins als 32 euros.

RBC també ha estat de les empreses que ha apostat per la companyia, reiterant una valoració de 32 euros i un consell de sobreponderar la companyia fundada per Amancio Ortega pel fet que està travessant una nova fase de “creixement sostenible”, amb més capex i vendes atesa la seva capacitat de diferenciació i la seva encara baixa quota del mercat mundial de la moda. Jefferies, per part seva, destaca el fort començament de l'exercici 2023.

Inditex va aconseguir un benefici de 4.130 milions d'euros a l'exercici 2022, el primer de Marta Ortega al capdavant de la companyia gallega. Aquesta xifra va suposar un rècord històric per a la tèxtil, que va augmentar els guanys un 27% respecte a l'any anterior. Els ingressos, per la seva banda, van augmentar un 17,5% fins a assolir els 32.569 milions d'euros, creixent a totes les àrees geogràfiques, tant en botigues físiques com en línia.

"Els resultats del 2022 compleixen les expectatives, amb creixement i marges resilients en un entorn difícil", valoren els experts de Bankinter, que van atorgar un preu objectiu de 32 euros i un consell de compra a l'acció. Anteriorment aquests analistes valoraven els títols d'Inditex en 27,5 euros.

D'altra banda, l'equip d'anàlisi de Banc Sabadell va elevar la valoració d'Inditex fins als 33 euros i van destacar el “fort augment d'inversions fins a 1.600 milions d'euros (eficiències i innovació)”, així com el dividend proposat amb càrrec al 2022, d'1,20 euros bruts per acció suposa una rendibilitat anual per dividend del 4%.

Noticias relacionadas

contador