ep archivo   electricidad energia cables torres electricas corriente 20231213105004
EUROPA PRESS - Archivo

Els experts de Deutsche Bank han retallat aquest dilluns el preu objectiu d'Acciona Energía fins als 21 euros per acció des dels anteriors 28 euros per títol. A més, han reduït la valoració d'Enagás fins als 14 euros des dels 14,50 euros. En canvi, han elevat el preu objectiu de Redeia fins als 16,50 euros des dels 15 euros anteriors.

  • 22,32€
  • 1,00%
  • 14,24€
  • -0,70%
  • 16,76€
  • 1,64%

Per als tres valors, els analistes del banc alemany han reiterat el seu consell de mantenir, ja que aposten per comprar altres companyies dins del sector d''utilities' europees, com la francesa Engie i la danesa Ortsted.

"Després d'haver tingut una visió sectorial força neutral a principis d'any, ens en tornem positius. No s'ha materialitzat un impacte important en les expectatives de guanys a causa de la caiguda dels preus de l'energia, cosa que deixa el sector destacant-se des d'una perspectiva de valor". afirmen.

Segons la valoració del consens sobre la base de la ràtio preu/benefici (P/E) a dos anys, el sector cotitza amb un descompte del 7% respecte al mercat i només ha cotitzat tan barat el 2010 i el 2023.

"Mantenim un enfocament de selecció de valors, en lloc d'afavorir un subsector específic", argumenten. En qualsevol cas, aquesta visió positiva només s'ha traslladat entre els valors espanyols a un augment en el preu objectiu de Redeia, ja que per a Enagás i Acciona Energía han decidit rebaixar-ne les valoracions.

contador