ep archivo   sede de cellnex 20230118121403
DAVID CAMPOS - Archivo

Els analistes de Berenberg han retallat el preu objectiu de Cellnex un 50%, fins als 39 euros per acció des dels anteriors 79 euros per títol. A més, han rebaixat el consell sobre el gestor de torres de telecomunicacions a mantenir des de comprar. Aquestes en són les raons.

  • 31,39€
  • 0,74%

Aquests experts justifiquen la seva visió negativa perquè han retallat les seves estimacions per incloure-hi una inflació més elevada i una menor eficiència de costos.

"Estem en línia amb el pla a mitjà termini descrit per l'empresa en els resultats del tercer trimestre del 2022 i estem per sobre del consens", comenten.

Això fa que la seva previsió sobre el cost mitjà ponderat del capital (WACC per les sigles en anglès) s'hagi elevat fins al 6% des de l'anterior 4,5%, cosa que provocarà també "menors rendiments terminals del capital".

"Això és conseqüència de la discrepància en la disponibilitat de capital i el seu cost associat entre les empreses de torres als mercats públic i privat, que no mostra signes de correcció", afegeixen.

En aquest sentit, no entenen “per què Cellnex continua cotitzant quan el seu perfil de retorn sobre el capital i, per tant, la seva valoració, es pot optimitzar molt millor en propietat privada”.

És a dir, consideren més adequat que Cellnex sigui exclosa de cotització i deixi de ser una companyia cotitzada.

Noticias relacionadas

contador