ep fachada del banco del bbva
Eduardo Parra - Europa Press

Com valoren els analistes els resultats de BBVA al primer trimestre? Aquestes són les primeres anàlisis de les xifres del segon banc espanyol més gran, que cotitza pla en borsa aquest dijous.

  • 9,90€
  • 1,81%

JEFFERIES: COMPRAR, 8 EUROS

Els experts de Jefferies, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu de 8 euros per acció, destaquen que BBVA ha "superat previsions tant en benefici net, com en marge d'interessos, comissions i provisions", encara que l'augment de costos suposa "una lleugera decepció".

També remarquen que els resultats han estat "millors del que s'esperava" a tots els mercats, amb "tendències centrals sòlides a Mèxic i impostos més baixos a Turquia". I afegeixen que la ràtio de capital CET1 del 13,1% també ha estat millor del previst, i que la "caiguda dels dipòsits a Espanya del 3% intertrimestral ha estat controlada".

Segons la seva valoració, “les tendències de qualitat dels actius semblen sòlides”. Finalment, assenyalen que "és poc probable que les preocupacions per Turquia disminueixin a curt termini, però veiem Mèxic recolzat per l'impuls del consumidor, tant en comissions com en volums".

RENTA 4: SOBREPONDERAR, 8,39 EUROS

Des de Renta 4, firma que aconsella sobreponderar, amb una valoració de 8,39 euros per acció, indiquen que els resultats han superat les previsions del consens, tret del marge d'interessos, que s'ha situat en línia.

"Cal destacar l'evolució dels dipòsits, que si bé a nivell grup s'han mantingut pràcticament estables enfront del quart trimestre, per àrees geogràfiques, a Espanya es redueixen en 7.000 milions d'euros i en 4.000 milions a Mèxic, fet que implica una caiguda intertrimestral del 3% en tots dos casos".

BANKINTER: COMPRAR, 8,05 EUROS

Els experts de Bankinter, que aconsellen comprar, amb un preu objectiu de 8,05 euros, assenyalen que BBVA "bat àmpliament les expectatives i la rendibilitat/RoTE arriba al 16,3% (enfront del 14% objectiu per al 2024").

"BBVA gaudeix d'un bon moment en resultats (tipus d'interès, marges i rendibilitat/ROT a l'alça) amb bons índexs de qualitat creditícia. La pujada de tipus compensa la inflació i el gravamen excepcional a Espanya (225 milions), amb un cost del Risc/CoR que es manté a nivells històricament baixos", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador