2023 04 04 amlo, pte de méxico, e ignacio galán, presidente de iberdrola

Com valoren els analistes la venda d'actius d'Iberdrola a Mèxic? Les primeres valoracions en són positives, tot i que el preu pactat amb el govern mexicà ha estat lleugerament inferior a l'estimació del consens.

  • 12,21€
  • 1,75%

Tot i això, l'operació permet a Iberdrola accelerar el seu pla de desinversions i, alhora, millorar les relacions amb l'executiu asteca i continuar invertint en el desenvolupament d'energies renovables al país. Això n'opinen els experts.

SABADELL: COMPRAR, 11,75 EUROS

"En la decisió de fer aquesta desinversió pot haver influït la visió de l'actual govern de Mèxic sobre el model energètic del país (que perjudicaria les companyies privades de generació) encara que l'operació encaixaria també dins de l'estratègia d'Iberdrola anunciada el novembre 2022, en què la companyia preveu finançar part del Pla Estratègic 2023-2025 (58.000 milions d'euros) amb venda d'actius (8%) i aliances estratègiques (7%), tot i que només l'EV (valor d'empresa) d'aquesta desinversió ja supera aquest objectiu", assenyalen des de Banc Sabadell.

"Pel que fa als actius, la nostra valoració del 100% del negoci mexicà puja fins als 7.857 milions d'euros (6% de l'EV), de manera que el preu de venda (5.550 milions pel 76%) estaria un 8% per sota de la nostra estimació. Tot i que, en qualsevol cas, l'impacte en el nostre preu objectiu és irrellevant”, afegeixen.

BANKINTER: COMPRAR, 12,80 EUROS

"L'operació té sentit estratègic. És una transacció d'envergadura perquè la valoració del negoci (EV) representa el 4,7% de l'EV del grup", afirmen des de Bankinter.

"Iberdrola evita conflictes potencials amb l'executiu mexicà, guanya múscul financer per reduir deute i/o invertir en projectes amb més potencial. A més, avança el compliment dels objectius del pla estratègic, que pivota en la venda d'actius no estratègics i l'entrada de socis externs en nous projectes amb alt potencial de creixement (renovables)”.

RENTA 4: SOBREPONDERAR, 13,57 EUROS

"Considerem que la notícia és positiva. En els últims temps les inversions d'Iberdrola s'havien centrat en altres països, principalment els Estats Units, sense que Mèxic fos considerat un país principal, i s'hi afegeixen les males relacions amb el govern mexicà", assenyalen des de Renta 4.

Noticias relacionadas

contador