ep el presidente ejecutivo de telefonica sa jose maria alvarez pallete interviene en la rueda de
Marta Fernández Jara - Europa Press

Els experts de Berenberg han retallat la valoració de Telefónica més del 20%, fins als 3,70 euros per acció des dels 4,70 euros per acció anteriors. A més, han reiterat el consell de mantenir el valor en cartera.

  • 4,01€
  • 1,21%

Aquests analistes comenten que "l'estabilització a Espanya és clau", ja que "l'última vegada que Telefónica va augmentar l'OIBDA al seu mercat principal va ser al quart trimestre del 2019".

En aquest sentit, assenyalen que la previsió de la directiva, que "espera aconseguir l'estabilització de l'OIBDA en algun moment del segon semestre del 2023, és important".

Segons la valoració, "les tendències d'ingressos es veuran afavorides pels augments de preus del 6,8% promulgats a mitjans de gener, encara que compensats per augments salarials de fins al 7,8% per als treballadors espanyols".

"Creiem que la pressió de l'OIBDA s'ha degut a la competència, al deteriorament del mix d'ingressos i a les pressions inflacionistes dels costos", indiquen.

D'altra banda, comenten que "l'atenció se centrarà aquest any també com evoluciona el mercat espanyol, amb la fusió prevista d'Orange i MásMóvil, i els remeis resultants" que poden exigir les autoritats per autoritzar l'operació.

"Telefònica té una valoració convincent, però és un cas d'inversió complicat, amb exposició a divises i tipus d'interès", afegeixen.

BUSCA ELS 4 EUROS PER ACCIÓ

Per anàlisi tècnica, el valor “es troba dibuixant mínims creixents després d'aconseguir subjectar-se al voltant de la mitjana de 200 sessions. Aquest dimecres aconseguia superar els 3,87 euros, cosa que ens fa pensar en un atac a la resistència clau dels 4 euros. La superació d'aquests preus podria suposar un canvi de tendència", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador