ep archivo   logo de gasolinera repsol
REPSOL - Archivo

"Mantenim la recomanació en comprar, però ajustem preu objectiu fins als 16,6 euros per acció des de 17,9 euros (potencial del 17%) en adoptar una actitud més cauta en la generació d'ingressos".

  • 14,87€
  • 1,29%

És la valoració sobre Repsol que fan els experts de Bankinter després d'analitzar els resultats de la companyia energètica corresponents als nou primers del 2023.

Repsol va obtenir un resultat net de 2.785 milions d'euros entre el gener i el setembre, un 14% menys que durant el mateix període del 2022, en un context de preus del cru i del gas "significativament inferiors" als del mateix període del 2022. La companyia va subratllar que els preus de les matèries primeres van baixar "de forma notable" des de les anòmales cotes en què es van situar el 2022.

Els experts de Bankinter consideren "sòlids" els resultats, tot i que afegeixen que "són pitjors que el mateix trimestre del 2022, per menors preus de realització de petroli i gas".

"No obstant", afirmen que "manté el balanç sanejat, augmenta el dividend (rendibilitat per dividend 4,9%) i continua elevant la seva presència al negoci de baixes emissions, cosa que li permet augmentar diversificació".

A més, a parer seu, "el preu del petroli es mantindrà en un nivell elevat des d'una perspectiva històrica, per tensió geopolítica i per reducció d'oferta. Això afavoreix les empreses del sector".

Noticias relacionadas

contador