ep archivo   tren de alstom para renfe
ALSTOM - Archivo

Alstom es va desplomar un 37% a la borsa aquest dimecres, després de rebaixar la previsió de flux de caixa lliure (FCF) per a l'any fiscal en curs fins a un rang de -500 i -700 milions d'euros, enfront de la previsió anterior d'un flux de caixa lliure "significativament positiu".

  • 18,25€
  • 1,42%

Els experts de Citi assenyalen que el mercat està descomptant una ampliació de capital de 3.000 milions d'euros, cosa que justifica la caiguda borsària, tal com van comentar Barclays i Deutsche Bank després de conèixer el comunicat de la companyia francesa, especialitzada en sistemes de transport ferroviari.

Segons els analistes del banc nord-americà, el mercat tem tres coses: manca de credibilitat en la gestió per part de la directiva actual, més males notícies i la necessitat d'un augment de capital fins a 3.000 milions d'euros.

Segons la seva opinió, "els comentaris" d'Alstom "sobre possibles alienacions tenen un doble fil: destaquen una ruta per recaptar efectiu, però també reconeixen la possible necessitat de fer-ho".

A més, indiquen que "el mercat no suporta la falta d'informació i veiem poques perspectives que es produeixi un catalitzador de requalificació fins a les xifres del primer semestre (15 de novembre)".

"Creiem que la caiguda del preu de les accions sembla exagerada, però és molt complicat recuperar la confiança del mercat", conclouen.

Així, consideren que Alstom hauria d'oferir previsions per al flux de caixa lliure de cara a l'exercici 2025, cosa que podria "ser un bon començament" per recuperar la confiança perduda.

Noticias relacionadas

contador