• Els baixistes han augmentat la pressió fins al nivell més alt des del gener
  • JP Morgan AM, Oxford AM i AHL Partners també hi tenen apostes de més del 0,5%
ep presidente sacyr manuel manrique

Sacyr pateix en borsa aquest estiu i, paral·lelament, els baixistes s'han acarnissat una altra vegada amb el valor. De fet, la pressió dels 'curts' creix fins al seu nivell més alt des del gener, mentre que el gegant de BlackRock aconsegueix la major posició curta que s'ha registrat en la constructora.

  • 749,98$
  • 0,36%
  • 3,31€
  • -0,66%

En concret, la companyia presidida per Manuel Manrique, que cotitza avui amb lleus descensos, s'enfonsa un 14% des dels màxims anuals de tancament que va marcar el 30 de maig als 2,67 euros. Així i tot, l'empresa encara manté guanys en l'acumulat de l'any de gairebé el 7%, amb una capitalització de més de 1.200 milions d'euros.

Durant les últimes setmanes, els 'curts' s'han llançat per Sacyr. Els fons de BlackRock han endurit la seva posició fins al 0,9%, cosa que suposa un nivell rècord per la gestora nord-americana en aquesta constructora. Així, els seus vehicles han protagonitzat un augment continu des del 0,57% de maig.

En aquell moment, abans dels màxims anuals, l'agregat de posicions curtes es va situar al 3,57%. Però aquest percentatge ha anat creixent fins al 4,28% amb data de l’1 de setembre, segons l'última actualització de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) publicada aquest dilluns. Es tracta de màxims des del gener, amb una inversió baixista total de 52 milions d'euros.

A més de BlackRock, altres tres inversors institucionals superen el 0,5% del capital, nivell a partir del qual el regulador publica els moviments individuals. Són JP Morgan AM, amb un 0,89%; AHL Partners, amb un 0,58%; i Oxford AM, amb un 0,51%.

FactSet recull cinc analistes, que li atorguen un preu objectiu de 2,85 euros, fet que suposa un potencial de revaloració del 24% respecte a la seva cotització actual. Entre ells, els experts d'AlphaValue i de GVC Gaesco Beka aconsellen comprar –n’hi ha una altra recomanació de compra confidencial-, i els de BPI, vendre.

Noticias relacionadas

contador