• Des dels mínims de 2017 marcats al juny, s'ha revalorat un 60%
  • La propera resistència per al preu es troba als 70 dòlars
cbpetroleorusia

El petroli tipus Brent, de referència a Europa, puja un 0,3% i supera els 69 dòlars per barril per primera vegada des de desembre de 2014. L’'or negre' acumula un rebot del 13% des de principis de desembre, dins de la gran pujada del 60% que acumula des que va marcar mínims de 2017 al mes de juny, a nivells de 43 dòlars.

Des de llavors, tot i que el consens de mercat anticipa un preu mitjà per al conjunt de 2018 de 65 dòlars, el Brent no ha deixat de pujar i ja s'acosta a l’important resistència tècnica dels 70 dòlars, on previsiblement es pot prendre un descans.

En qualsevol cas, com han anticipat els experts de Credit Suisse, el petroli pot arribar a nivells "significativament més alts" al llarg de l'any que ve, a causa de la combinació de diversos factors. El primer, que les retallades de l'OPEP estan reduint el nivell mundial d'inventaris. En segon lloc, el creixement econòmic sincronitzat a nivell mundial. I en tercer lloc, l'interès de l'Aràbia Saudita en mantenir el preu per sobre de 60 dòlars perquè la sortida a borsa d’Aramco, el seu imperi petrolífer, sigui un èxit.

Chou Chong, responsable de renda variable asiàtica de Natixis Asset Management, va comentar al principis de gener que les matèries primeres poden suposar un dels temes d'inversió més 'calents' de 2018. Segons la seva opinió, no és desgavellat pensar en un petroli a 80 dòlars durant l'any.

En aquest sentit, els analistes de Deutsche Bank han assenyalat la petrolera Royal Dutch Shell com un dels seus valors favorits per 2018. La seva previsió d'un bon comportament de les matèries primeres també els ha portat a aconsellar ArcelorMittal i Glencore.

Un altre valor que s'està comportant molt bé en borsa a l'inici de l'any és la petroliera espanyola Repsol, que aquest dimecres també es revalora per la notícia que pot vendre el seu 20% de Gas Natural Fenosa al fons CVC per uns 4.000 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador