• La resta dels parquets asiàtics, indiferents a la rebaixa de la Xina
0cb796

Les borses xineses remunten les pronunciades caigudes de la sessió després que l'agència de qualificació Moody's hagi anunciat la primera rebaixa en 30 anys de la qualificació creditícia del gegant asiàtic. L'índex de Shenzhen tanca pràcticament pla, amb prou feines un avanç del 0,1%, mentre el Xangai Composite es recupera mig punt després d'haver cedit, tots dos, més d'un 1%.

Segons ha informat Moody's en un comunicat, la rebaixa a A1 des de l’AA3 reflecteix "l'expectativa que la fortalesa financera de la Xina s'erosionarà lleugerament durant els pròxims anys, alhora que el deute continuarà augmentant a mesura que el creixement potencial es desaccelera".

Moody's ha reduït l'estatus de la Xina un esglaó per primera vegada en 30 anys

Després de l'anunci de Moody's, la reacció del iuan a Hong Kong ha estat moderada, després de cedir un 0,1% fins als 6,8901 iuans per dòlar, ha recuperat terreny i la caiguda és de tot just un 0,05%.

El iuan que es cotitza a la Xina, que els autoritats reguladores només permeten fluctuar lliurement un 2% al voltant d'un preu que es fixa diàriament, ha arribat a desplomar gairebé un 1%, fins a un mínim de vuit dies, als 6,9021 iuans per després recuperar-se fins cotitzar només un 0,1 per sota del preu d'obertura, als 6,8918 iuans.

A Hong Kong, el Hang Seng també es deixa un 0,18%, mentre que a la resta del continent, els principals índexs es mostren aliens a la sacsejada dels valors de la segona economia mundial. El Nikkei acaba amb bon to, impulsat pel rebot del dòlar davant el ien de la matinada passada i avança un 0,66%, mentre que el Kospi sud-coreà ho fa un 0,20%. A Austràlia, l’ASX200 puja un 0,15% i Tailàndia, Malàisia, Bombai i Singapur deixen guanys moderats d'entre el 0,10% i el 0,30%.

Noticias relacionadas

contador