• El nerviosisme s'imposa als principals parquets d'Àsia
gary cohn

Fort volatilitat l'experimentada per les borses asiàtiques durant aquesta passada sessió, després de les notícies que el president dels EUA, Donald Trump, reiterava la seva intenció d'imposar aranzels a les importacions d'acer i alumini i que la seva postura ferma sobre el proteccionisme s'ha cobrat el primer cadàver polític. La dimissió de Gary Cohn del Consell Econòmic Nacional d'Estats Units.

  • 24,06€
  • -1,11%

Segons informa The New York Times, Cohn abandonaria la Casa Blanca i l'Administració Trump durant les pròximes setmanes, en no estar d'acord amb les mesures aranzelàries. I aquesta notícia ha tingut serioses reverberacions als mercats del continent asiàtic, que tornen a tenyir-se de vermell aquest dimecres, arrossegats pel "nerviosisme" dels operadors, segons Kay Van-Petersen, estrateg de Saxo Bank.

A més, les vendes han tornat a arrossegar el dòlar en el seu encreuament enfront del ien fins al voltant dels 105,25 iens, màxim per a la divisa nipona de 16 mesos arribat divendres. El trencament d'aquest nivell obriria les portes fins als 101,19 iens, la fita de novembre de 2016, aconseguit després de la victòria de Trump en les eleccions. En conseqüència, el Nikkei torna a les pèrdues i es deixa un 0,77% al tancament.

L’ASX200 australià, per la seva banda, cedeix un 1,01%, mentre l'índex de referència de la borsa de Nova Zelanda es deixa un 0,52%. El Hang Seng de Hong Kong cau un 1,03% i les borses de la Xina continental cedeixen un 0,55%, Xangai, i un 0,89%, Shenzhen. El Kospi sud-coreà, per la seva banda, perd un 0,40%.

Tailàndia es deixa un 0,92%, Malàisia ho fa un 0,48%, Singapur, un 1,04% i Bombai, un 0,40%.

Noticias relacionadas

contador