• Els PMI de la Xina retrocedeixen a l'octubre
cbasia short324

La majoria d'índexs d'Àsia-Pacífic han estat sota pressió aquest dimarts i han deixat pèrdues al tancament de la sessió. El contrapunt el posa el Kospi sud-coreà que tanca amb un nou rècord, impulsat pels resultats de Samsung.

  • 37.934,76
  • 0,81%

L'índex de referència sud-coreà ha arribat a impulsar-se un 1%, però al tancament ha retallat els seus guanys fins als 2.523 punts i una pujada del 0,86%. Les accions de Samsung, per la seva banda, s'han disparat un 2%.

Al Japó, el Nikkei ha acabat la jornada amb lleus caigudes, tot i que ha mantingut els 22.000 punts. L'avanç del ien contra el dòlar, que s'ha disparat fins al seu millor canvi en una setmana ha limitat els valors nipons, tot i que l'apreciació de la moneda ha tingut més a veure amb certa aversió al risc al voltant del dòlar. El ien ha rebut, gairebé sense immutar-se, la decisió del Banc del Japó de deixar la seva política monetària sense canvis.

Encara a l'àmbit macroeconòmic, les dades del PMI de manufactures de la Xina han mostrat un retrocés al mes d'octubre, fins als 51,6 punts, per sota del consens als 52,0 punts i, també, del resultat del mes anterior, als 52,4 punts. El PMI no manufacturer ha caigut un 1,1 punts aquest mes. No obstant això, les borses de Shenzhen i Xangai han acabat la sessió amb signe positiu, amb una pujada d'un 0,12, la primera, i del 0,50%, la segona. El Hang Seng de Hong Kong, per la seva banda, cau un 0,07%.

Tailàndia i Malàisia també han acabat negatiu, mentre Bombai i Singapur han experimentat lleus caigudes.

Noticias relacionadas

contador