commerce-trump-attaque-la-france-et-le-canada-en-amont-du-g7
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Els mercats asiàtics han tancat la sessió de dilluns mixtes, amb els inversors mostrant un nivell de preocupació alt, però estable, sobre les tensions comercials que aprofundeixen a la vora de l'Atlàntic.

A Austràlia, l’ASX200 ha tancat amb caigudes del 0,24%, afectat pel mal comportament del seu sector financer (-0,80%). Els títols del gegant Commonwealth Bank s’han deixat un 2,30% després de l'anunci de renúncia als seus negocis d'administració de patrimoni i corretatge d'hipoteques, així com de revisió estratègica del seu negoci general d'assegurances, en què es contempla una possible venda. A més, l'entitat ha fet públiques aquest dilluns diversos canvis al seu equip executiu. El sector energètic ha posat la nota positiva de la jornada, amb una pujada de gairebé el 2% gràcies al suport de les principals petrolieres. Els títols d’Oil Motor Ltd (+1,92%) i de Woodside Petroleum Ltd (+1,54%) han liderat les pujades.

Al Japó, el Nikkei 225 ha caigut un 0,79%, mentre que el Topix s’ha deixat un 0,91%. Més a l'oest, el Kospi coreà ha rubricat la sessió pla (+0,03%), mentre que a Hong Kong, l'índex Hang Seng ha acabat tancant en vermell (0,94%) després d'un inici de jornada prometedor. Finalment, el compost de Xangai ha perdut un 0,81%, mentre que el de Shenzhen ha finalitzat la sessió amb pèrdues del 0,88%.

Aquest diumenge, el president Donald Trump va continuar amb el seu missatge amenaçador i va assegurar a la resta de països que si plantegen mesures en contra de productes nord-americans tindran com a resultat una resposta equivalent des de la Casa Blanca. A més, segons publica CNBC, el president devia sol·licitar la setmana passada al Representant de Comerç dels EUA que identifiqués productes xinesos per valor de 200.000 milions de dòlars per aplicar-los possibles aranzels addicionals del 10%. No obstant això, el mitjà nord-americà assegura que alguns representants de l'Administració de Trump estarien tractant de reprendre les converses amb el gegant asiàtic i tractar d'evitar una successió d'atacs que podria danyar greument l'economia.

Noticias relacionadas

contador