• L'escàndol desencadenat al Brasil també pesa sobre l'ànim dels inversors
cbasia1

Les borses asiàtiques recuperen la calma al tancament d'aquest divendres, després de la convulsa sessió de dijous durant la qual les vendes es van apoderar dels principals parquets del continent, seguint el ritme marcat per Wall Street i la tempesta política de Donald Trump.

  • 37.934,76
  • 0,81%

En canvi, al final d’aquesta setmana, els guanys dels índexs nord-americans de la nit passada han provocat rebots en les principals borses asiàtiques, encara que poques aconsegueixen mantenir el signe positiu. Així, el Nikkei acaba amb una pujada del 0,36%, mentre el Hang Seng de Hong Kong ho fa amb un avanç del 0,25% i el Kospi de Corea del Sud tanca pla i l'índex Shenzhen de la Xina continental guanya un 0,15%, mentre el Xangai Composite acaba també amb una caiguda marginal de tot just un 0,1%.

L'escàndol deslligat al Govern del Brasil i la investigació oberta sobre el president Michel Temer, després que es fes pública una gravació en què parlava de pagaments il·lícits a càrrecs públics amb un dels propietaris de la principal productora de carn del món, l'empresa brasilera JBS, Joesley Batista, també ha pesat en l'ànim dels inversors. La borsa brasilera es va deixar un 9% dijous.

En altres llocs del món, l’ASX200 d'Austràlia cau un 0,20%, mentre les borses de Malàisia, Tailàndia i Bombai acaben amb avanços d'un 0,20% de mitjana. La Borsa es Singapur acaba plana.

Noticias relacionadas

contador