• El 60% dels enquestats considera que Rússia va intentar inclinar la balança durant els comicis, un lleu augment respecte al 56% d'abril
0cb853

Donald Trump està perdent popularitat entre els seus votants. Segons l'última enquesta d'ABC News i The Washington Post, només el 36% dels nord-americans recolza la seva gestió, a diferència del 42% que ho feia a l'abril. En general, el 48% "desaprova fermament" l'exercici del mandatari republicà, una marca a la qual mai van arribar els demòcrates Bill Clinton i Barack Obama i a la qual només va arribar una vegada George W. Bush durant el seu segon govern.

El mandatari va arribar a la Casa Blanca al gener de 2017. Des de llavors, la seva presidència ha estat marcada per les acusacions d'intervencionisme de Rússia durant les campanyes electorals dels Estats Units i la complicada tramitació de l'Obamacare i les seves polèmiques mesures sobre immigració. L'enquesta va ser realitzada entre el 10 i 13 de juliol i té un marge d'error de 3.5 punts percentuals.

Un altre de les dades que revela aquesta enquesta és que el 66% dels nord-americans "desconfia" de la seva capacitat per negociar amb altres líders estrangers, en particular amb el president rus, Vladímir Putin. D'aquest percentatge, el 48% "per res" confien en les negociacions entre Trump i el president rus.

Aquesta enquesta també ofereix dades entre els dos principals partits. Només el 33% dels republicans consideren que Rússia va intentar influenciar a l'elecció, contra el 80% dels demòcrates. Només 7% dels republicans van dir que la campanya de Trump intencionalment va col·laborar en els esforços russos, comparat amb el 65% dels demòcrates. En total, el 60% dels nord-americans enquestats van indicar que Rússia va intentar inclinar la balança durant els comicis, un lleu augment respecte al 56% d'abril.

El president dels Estats Units no ha trigat a valorar aquestes dades de l'última enquesta d'ABC News i The Washington Post. A través del seu compte de Twitter, Trump va assegurar que els resultats són inexactes i que no és tan dolent tenir un 40 per cent de popularitat.

Noticias relacionadas

contador