• El petroli cotitza amb pujades moderades i se situa per sobre dels 43 dòlars
  • Facebook es llança a les sèries i anuncia que estudia treure la seva primera producció a final de l'estiu
Wall street america US USA signs

Wall Street obre amb pujades del 0,3%, amb el Nasdaq liderant els avenços (+0,58%). El sector financer és el que està encapçalant els avanços. A més, els inversors estaran atents aquest dilluns al petroli. Els tres principals índexs de la Borsa de Nova York van tancar divendres amb signe mixt amb el cru també com a protagonista indiscutible de la sessió.

  • 38.239,66
  • -

El preu del cru puja més d'un 0,2% aquesta sessió. D'una banda, el barril de Brent, de referència a Europa, cotitza amb alces del 0,24% fins als 45,65 dòlars. D'altra banda, el barril de West Texas, referent als EUA, avança un 0,4% fins als 43,18 dòlars. El preu del cru continua condicionat per les decisions de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) i per tot el que tingui a veure amb els productors de cru d'esquist nord-americans. Segons els experts de Lombard Odier, el preu del cru seguirà volàtil encara durant diversos anys.

D'altra banda, els bancs també centren les mirades a la borsa nord-americana, després que el Govern italià hagi acordat gastar 1.000 milions d'euros per rescatar Banca Veneto i Popolare di Vicenza. El conjunt de bancs europeus puja un 1,4% i els bancs lideren les pujades a les borses del Vell Continent.

Les accions de Goldman Sachs són les que lideren els avenços del Dow Jones, amb una pujada de l'1,16%. Per la seva banda, JP Morgan també cotitza amb pujades, encara que més moderades del 0,7%. Morgan Stanley puja un 1,19%.

John Williams, president de la Reserva Federal de San Francisco, ha indicat que "augmentar gradualment els tipus d'interès per portar la política monetària de tornada a la normalitat ens ajuda a tenir l'economia creixent a un ritme que es pot mantenir durant més temps" , ha assenyalat aquest dilluns en unes declaracions a la Universitat de Tecnologia de Sidney.

En l'àmbit empresarial, Facebook és una de les protagonistes, ja que, com va avançar aquest cap de setmana The Wall Street Journal, està en converses per llançar les seves pròpies produccions de sèrie. La xarxa social està estudiant llançar-ne la primera a finals d'estiu amb un pressupost d'uns tres milions de dòlars. Facebook cotitza amb pujades del 0,8%.

Al mercat de les divises, l'euro s'ha capgirat i puja enfront del dòlar (+0,16%) i es canvia per 1,1211 'bitllets verds'. La rendibilitat del bo USA a 10 anys cau lleugerament amb un 2,129%.

Noticias relacionadas

contador