• Una correcció de curt termini és probable per sanejar els últims guanys
  • Saxo Bank afirma que les polítiques erràtiques de Trump donaran lloc a esdeveniments de risc

Els futurs americans anticipen una obertura plana i sense cap tendència definida a Wall Street, després que el Dow Jones marqués ahir dimarts el seu vuitè màxim històric consecutiu.

  • 37.807,90
  • -
  • 17.712,61
  • 0,03%
  • 5.593,49
  • -

En una impressionant ratxa alcista després de superar els 20.000 punts, el selectiu novaiorquès ja cotitza a nivells superiors als 20.700 punts, mentre l'S&P 500 s'acosta als 2.400 enters i el Nasdaq 100 deixa enrere els 5.300.

En qualsevol cas, i malgrat l'enorme inèrcia alcista que registra la borsa nord-americana, la probabilitat d'una correcció d'un percentatge entre un 2% i un 5% és cada vegada més elevada, ja que les borses sempre es mouen en 'dents de serra' i, per seguir pujant, també necessiten correccions.

En l'escena econòmica, encara falten per publicar les actes de l'última reunió de la Reserva Federal, encara que han perdut part del seu interès després de la compareixença de Janet Yellen davant del Congrés la setmana passada. El mercat ha elevat lleugerament la seva previsió de pujada de tipus al març fins al 17%, però la veritat és que no espera cap augment dels interessos als EUA fins a juny (atorga un 73% de possibilitats a aquesta reunió).

A nivell estratègic, Steen Jakobsen, economista en cap de Saxo Bank, afirma que "Trump segueix sense tenir una adreça i una estratègia clara i això donarà lloc a més esdeveniments de risc". Segons la seva opinió, el què necessita l'economia americana és augmentar la seva productivitat, i "aquí és on falla Trump".

L'estratègia d'aquest expert consisteix en invertir el 25% de la seva cartera en accions, el 50% en renda fixa i el 25% en matèries primeres. A més, segueix sent alcista sobre el dòlar i recomana l'or com a "protecció enfront de la incertesa de Trump i les eleccions europees".

En el panorama empresarial, la petroliera Chevron ha venut actius a Bangladesh al grup xinès Zhenhua Oil per 2.000 milions de dòlars. Després del tancament de mercat, el fabricant de cotxes elèctrics Tesla Motors serà el protagonista en presentar els seus resultats.

Al mercat de petroli, el cru West Texas cau un 0,5%, fins als 54,02 dòlars. I al mercat de divises, l'euro segueix depreciant-se respecte el dòlar, aquesta jornada un 0,3%, fins als 1,0503 dòlars (mínims de sis setmanes). Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys baixa lleugerament fins al 2,41%.

Noticias relacionadas

contador