• Els inversors, pendents de la primera revisió del PIB del primer trimestre als EUA
  • 'The Washington Post' ha publicat que l'FBI investiga el cunyat de Trump pel 'Russiagate'
cbpatrickharker

Els futurs nord-americans anticipen una obertura lleugerament baixista a Wall Street, després que la Borsa de Nova York hagi pujat durant les sis últimes jornades. Això ha permès a l’S&P 500 i el Nasdaq marcar nous màxims històrics als 2.415 punts i als 6.205 punts, respectivament. En el cas de l’S&P 500, l'índex ha marcat ja 19 rècords el 2017.

  • 38.239,66
  • -

En l'escena econòmica, falta per publicar-se la primera revisió del PIB del primer trimestre als EUA. "Previsiblement serà positiva després d'una xifra preliminar fluixa (+ 0,7%) afectada negativament pel descens del Consum i Inventaris però amb una major fortalesa en la inversió de béns d'equip i exportacions. La bona xifra de PIB podria suportar la renda variable nord-americana a primera hora de la sessió", afirmen des de Bankinter.

El petroli, que dijous es va desplomar tot i l'anunci de l'OPEP que estendrà la seva retallada de producció fins al primer trimestre del 2018, registra guanys moderats aquest divendres. El cru West Texas rebota un 0,5%, fins als 49,12 dòlars. En qualsevol cas, els analistes anticipen que mentre els productors de petroli nord-americans segueixin augmentant la seva producció, les retallades de l'OPEP no tindran l'efecte alcista desitjat sobre el preu de l’'or negre'.

Els experts de Morgan Stanley comenten que la retallada de l'OPEP probablement redueixi els inventaris durant el segon i el tercer trimestre del 2017, cosa que donarà suport al preu del petroli. "No obstant això", afegeixen, "quan acabi aquest acord, que coincidirà amb un fort creixement de la producció als EUA, el mercat estarà sobresuministrat novament. Aquesta és la nostra previsió per 2018".

Per la seva banda, el president Donald Trump ja es troba a l'illa italiana de Sicília per participar en la cimera del G-7, que, a falta de consens sobre polítiques econòmiques amb la nova Administració nord-americana, pot centrar les seves converses en la lluita contra el terrorisme.

A més, 'The Washington Post' ha publicat que l'FBI investiga el cunyat de Trump i un dels seus assessors presidencials, Jared Kushner, a causa dels seus contactes amb Rússia dins de la investigació anomenada 'Russiagate', un dels principals problemes amb els quals s'enfrontarà Trump quan acabi la seva gira internacional.

"Les valoracions de moltes empreses cotitzades comencen a donar vertigen, sobretot tenint en compte que la setmana que ve, quan torni el president Trump de la seva gira per diversos països, es reprendrà 'la caça' i, probablement, tornin les tensions a Washington i la incertesa als mercats", afirmen des de Link Securities.

Al mercat de divises, l'euro puja lleugerament un 0,08%, fins a l’1,1221 dòlars. La moneda europea es manté a prop de màxims anuals. A més, l'unça d'or puja un 0,7%, fins a l’1.265 dòlars, mentre la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau lleugerament fins al 2,238%.

Noticias relacionadas

contador