• El dèficit comercial nord-americà amb la Xina segueix augmentant
new york stock exchange, nyse, markets, wall street, us. photo: grant wickes
Grant Wickes (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made

Wall Street registra vendes moderades mentre els inversors segueixen amb especial atenció el desenvolupament de la cimera del G-7, a la qual Trump assistirà en representació dels EUA després de la polèmica política aranzelària que va imposar als seus aliats (Canadà i la UE, entre d'altres).

  • 38.239,66
  • -

Donald Trump va a una cita durant la qual França i el Canadà ja han manifestat la idea de debatre les mesures proteccionistes implementades pels EUA i fins i tot excloure el país nord-americà de signar algun acord.

A finals de maig, els EUA complien amb la seva amenaça a l'imposar aranzels del 25% a les importacions d'acer i del 10% a les d'alumini procedents de la Unió Europea (UE), Canadà i Mèxic. D'aquesta manera, la por que sobrevolava els mercats sobre un conflicte comercial a nivell global es confirmava.

Sobre el dèficit comercial dels EUA amb la Xina, aquest divendres s'ha conegut que el gegant asiàtic ha ampliat el saldo positiu de la seva balança comercial respecte a la primera economia mundial. Durant els cinc primers mesos de 2018, el superàvit va ser de 104.848 milions de dòlars (89.303 milions d'euros), un 12,8% més que entre gener i maig de 2017.

Per la seva banda, Donald Trump abandonarà la cimera a última hora de divendres, segons ha informat la Casa Blanca. L'Administració nord-americana ha explicat que el president ha de continuar preparant la seva trobada amb Kim Jong-un de dimarts que ve a Singapur.

"Creiem que els inversors es decantaran per la prudència davant les tres grans cites de la propera setmana: la reunió entre el president nord-americà, Donald Trump, i el líder nord-coreà, Kim Jong-un, dimarts, la reunió de la Reserva Federal (Fed ) nord-americana dimarts i dimecres, i la del BCE dijous", afirma Paula Sampedro, analista de Link Securities.

Al mercat de matèries primeres, el petroli cau malgrat el repunt experimentat per la crisi de Veneçuela. El país llatinoamericà està atenent les seves comandes de cru amb un mes de retard, segons ha informat l'agència 'Reuters'. En aquests moments, el barril Brent, referència a Europa, cau un 0,59% fins als 76,86 dòlars. Per la seva banda, el West Texas, referència als EUA, cedeix un 0,35% fins als 65,72 dòlars.

Noticias relacionadas

contador