• L'augment de les tensions geopolítiques també serà important
  • Al costat dels resultats empresarials que es publicaran als EUA i les dades macro
ocbolsaspain

Malgrat que les borses europees no obren aquest dilluns, la setmana serà molt intensa quant a referències polítiques, econòmiques, empresarials i geopolítiques. Aquestes són les quatre claus que han de tenir en compte els inversors durant les properes sessions, segons els experts de Bankinter.

  • 11.327,70
  • 0,25%

Eleccions franceses. "El diumenge coneixerem el resultat de la primera volta a les eleccions franceses. L'última enquesta realitzada apunta a un empat de Macron (En Marche) i Le Pen (Front Nacional) amb un 22% dels vots mentre que Mélechon (La France Insourmise) i Fillon (Les Républicanins) obtindrien un 20% i un 19%, respectivament. Durant la setmana coneixerem enquestes que afegiran volatilitat, sobretot a la renda fixa francesa. Ja hem vist durant les últimes setmanes una ampliació de spreads que podria veure's amplificada.

A més, si tenim en compte que les últimes dades llancen un 30% d'abstencions, les enquestes que coneixerem perdran fiabilitat a la seva predicció, però podrien guanyar en inferència al mercat. Davant l'escenari més negatiu (enfrontament entre Le Pen i Mélechon) els moviments en renda fixa serien molt significatius", afirmen des de Bankinter.

Resultats de les companyies als EUA. "La temporada de resultats va començar dijous passat i continua aquesta setmana amb gran part dels bancs nord-americans (Bank of America, Goldman Sachs) i grans gegants com Johnson & Johnson i General Electric. Per aquesta temporada el consens de mercat estima que el BPA (benefici per acció) augmenti un 9,7%. Aquests resultats donaran suport a les borses nord-americanes, que porten lateralitzant dues setmanes", assenyalen aquests analistes.

Tensió geopolítica. "La situació geopolítica ha guanyat en tensió (Corea del Nord, Afganistan, Síria). Que tinguin un desenllaç desfavorable és impredictible pel que no ens aventurarem a anticipar-los. De moment, l'única cosa que ha afegit és boira al mercat. Si la situació empitjorés, el mercat reaccionaria bruscament, sobretot en un primer moment", afirmen des de Bankinter.

Macroeconomia. Finalment, aquests experts assenyalen que als "EUA, dimarts coneixerem millores en la utilització de capacitat productiva fins a 76,1% (vs. 75,9% anterior) i en la producció industrial fins a +0,4% (vs. 0,1% anterior). A més, dimecres es publicaran dades d'activitat locals al Beige Book que mostraran la fortalesa de l'economia. A Europa, tenim inflació, dada final, a +1,5%, i indicadors avançats el divendres (PMIs) que es troben en màxims, nivells semblants serien dades positives".

"En definitiva", conclouen, "si la tensió geopolítica no deriva en un desenllaç negatiu, preveiem una setmana a l'espera de la gran resolució de les eleccions franceses amb més volatilitat que les anteriors i amb borses suportades pels bons resultats empresarials americans i per la macroeconomia. Hauríem de prestar especial atenció a la renda fixa, en què previsiblement es produiran els moviments més significatius. A més, en aquest entorn d'incertesa possiblement es veuran beneficiats els actius refugis com l'or, el Bund i el ien".

Noticias relacionadas