• Repsol ha baixat un 3% i ha estat el principal llast per al selectiu per la crisi econòmica de Veneçuela
  • En positiu, Técnicas Reunidas ha rebotat un 5% i Siemens Gamesa ha pujat un 3%
  • A més, Banc Santander i BBVA han pujat més de l'1% després de reaccionar des de suports claus
broker2 portada

Per fi. L'IBEX 35 aconsegueix reaccionar des d'una important zona de suport tècnic i puja un 0,2%, cosa que li permet recuperar els 10.000 punts. El selectiu espanyol intenta posar fi a una increïble ratxa de 10 jornades seguides en negatiu, durant les quals ha baixat un 5,7%.

  • 10.983,70
  • -0,40%

Una de les claus per al rebot de l'IBEX és que BBVA i Santander estan rebotant un 1% des de suports tècnics importants (7 euros i 5,45 euros, respectivament). El comportament de CaixaBank (+1%), Telefónica (+0,5%) i Iberdrola (+0,5%) també contribueix a la recuperació.

A més, Técnicas Reunidas rebota un 5% i Siemens Gamesa un 3%. Aquests dos valors havien estat durament castigats pels inversors durantles últimes setmanes i aquest dimecres per fi s'han donat una 'alegria', tot i que les seves negatives previsions de resultats són un llast per al seu comportament en borsa.

En negatiu, Repsol (-2,6%) és el principal llast per a l'IBEX, a causa de la crisi econòmica a Veneçuela. Standard & Poor's ha rebaixat la valoració del país fins a 'fallida selectiva' i la petroliera té importants interessos al a nació. A més de Repsol, Grifols, Enagás, Viscofan i Gas Natural Fenosa perden més de l'1%.

Al Mercat Continu, un dels valors més alcistes és el grup de comunicació Prisa, que rebota un 5% després del nomenament de Manuel Polanco com a president executiu, en substitució de Juan Luis Cebrián.

ALTRES MERCATS I DADES ECONÒMIQUES

El rebot de l'IBEX també és destacable perquè s'ha produït totalment a la contra del mercat, ja que la resta de grans borses europees han tancat amb pèrdues mitjanes del 0,3% i Wall Street també ha començat una fase correctiva de curt termini després dels records de la setmana passada.

En altres mercats, l'euro ha frenat el seu avanç després de marcar un màxim intradia als 1,1850 dòlars (màxims de quatre setmanes) i ara cau lleument respecte al dòlar, per sota de $1,18. Al mercat de matèries primeres, el petroli Brent cau un 0,7%, fins a 61,75 dòlars. El cru també s'ha frenat després d'un informe de l'Agència Internacional de l'Energia (IEA per les sigles en anglès), que ha estimat una menor demanda de petroli per a aquest any i el pròxim.

Pel que fa al calendari de dades per al dia, el PIB del Japó va pujar un 2,6% en taxa interanual durant el tercer trimestre. Al Regne Unit, la taxa ILO d'atur de setembre puja un 4,3%, en línia amb el previst. La balança comercial de setembre de la Zona Euro s'ha quedat en 26.400 milions d'euros enfront dels 16.100 milions d'agost. Aquesta tarda es publicarà l'IPC dels Estats Units d'octubre.

Als EUA, l'IPC d'octubre ha pujat un 0,1%, tot i que la taxa interanual s'ha reduït fins al 2% des del 2,2% al setembre. En positiu la inflació subjacent (sense aliments frescos ni energia) ha repuntat un 0,2%, fins a l’1,8% en taxa interanual, per sobre de l’1,7% esperat.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"Sessió més que interessant la d'aquest dimecres després de veure com aquest matí el nostre índex perforava el suport dels 9.922 punts (marcant un mínim als 9.889 punts), amb Santander perforant el suport dels 5,45 euros i amb BBVA atacant el suport crític dels 7 euros.", explica José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'.

"Al final, i com estem comentant durant els últims dies, BBVA com a títol avançat de l'IBEX marcava mínim als 7,02 euros i des d'aquí es posava en positiu abans que la gran majoria dels títols del mercat. Finalment els dos grans bancs del nostre país, juntament amb l'IBEX 35, ens confirmen que no s'han perforat suports", afegeix aquest expert.

"No cal dir que és aviat per llançar les campanes al vol, però l'experiència em diu que és així com els mercats es donen la volta: en moments de màxim pessimisme (no oblidem que han estat deu les sessions de caigudes consecutives en el nostre selectiu) i perforant suports per recuperar-los al tancament de la sessió", conclou Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador