• Prisa ha pujat un 10% després de vendre Media Capital
  • MásMóvil ha debutat al Continu amb pujades del 3%
broker670

L'IBEX 35 no ha pogut recuperar els 10.700 punts malgrat haver tancat la setmana en positiu, amb una pujada de l'1,6%. Aquest divendres, el selectiu ha caigut lleugerament un 0,03% fins als 10.655 punts. La jornada ha transcorregut sense sobresalts i l'IBEX ha cotitzat amb lleugeres pujades durant tota la sessió.

  • 11.154,60
  • 1,56%

Acerinox ha estat el valor que més ha pujat, després de protagonitzar dues sessions com el 'fanalet vermell'. Aquest divendres ha pujat un 2,1%, fins als 11,66 euros. L'altre valor acerer de l'IBEX 35, ArcelorMittal, també ha tancat amb una important pujada que l'ha fet ser el tercer valor amb millor comportament, després d'avançar un 1,2%. Grifols, finalment, ha estat el segon valor a la part alta, després de pujar un 1,26%.

Aquest divendres també cal parlar d'Aena, que ha pujat un 1,16%, fins als 170,65 euros, tot i que els analistes de Renta 4 han valorat la companyia en 145 euros, un 14% menys que el seu preu de mercat.

Al sector financer, durant aquesta jornada Santander s'ha deixat un 0,94%, fins als 5,8 euros. Aquest divendres se segueix parlant de la seva decisió d'emetre bons per compensar determinats accionistes minoritaris (els que van acudir a l'ampliació de capital de l'estiu passat i van adquirir obligacions subordinades de les emissions del 29 de juliol de 2011 i del 14 d'octubre de 2011) de Banc Popular.

Acerinox ha estat el valor que més ha pujat, després de protagonitzar dues sessions com el 'fanalet vermell' de la sessió

D'altra banda, BBVA, l'altra entitat amb més pes en el selectiu, ha pujat un 0,3% fins als 7,67 euros. No obstant això, la resta de bancs del selectiu ha tancat en línia amb Santander, destacant-ne la caiguda de l’1,95% de Banc Sabadell, que l'ha convertit en el segon valor amb pitjor comportament del selectiu.

Viscofan ha estat el 'fanalet vermell' de la sessió amb una caiguda del 2,09%, fins als 51,42 euros. Tampoc ha estat bona sessió per a Mapfre, que s'ha deixat un 0,96%, fins als 3,2 euros, sent el tercer valor més baixista de la sessió.

D'altra banda, Telefónica ha tancat amb caigudes del 0,47%, però es manté per sobre dels 9 euros. A l'altra banda, Inditex, un altre dels 'blue xips', ha pujat un 0,44%, fins als 34,2 euros.

Aquesta sessió, hi ha diversos protagonistes al Mercat Continu. MásMóvil ha debutat aquest divendres en borsa, passant des del Mercat Alternatiu Borsari al Continu. Finalment, la companyia de mòbils ha tancat amb una pujada de l’1,56%. Prisa ha estat una altra de les protagonistes, la companyia ha avançat més d'un 10,22% després de vendre Media Capital. També ha seguit amb la recuperació alcista Inypsa, amb una pujada propera a l’11%, després d'anunciar la seva col·laboració amb Yingli Solar.

ALTRES MERCATS

La resta de borses del Vell Continent ha tancat amb lleugeres caigudes, sent-ne l'índex espanyol l'únic que ha pujat. Així, el FTSE 100 de Londres s'ha deixat un 0,47%; el DAX 30 d'Alemanya, un 0,08% i el CAC 40 francès ha tancat pla. Els inversors esperen la setmana que ve la reunió de tipus del Banc Central Europeu, encara que no es preveuen sorpreses, sí que estaran atents al to de la trobada.

D'altra banda, Wall Street cotitza una altra jornada més en positiu amb pujades del 0,2% de mitjana, i cal destacar-ne de nou que el Dow Jones es mou en màxims històrics. Aquest divendres, als EUA s'han presentat els resultats de tres importants bancs: Wells Fargo, que ha pujat el seu benefici un 4,5%; JP Morgan, que també ha augmentat el seu benefici un 13%, i Citi, el benefici del qual ha caigut aquest segon trimestre. Amb tot això, els tres han superat les expectatives del mercat, tot i que cauen en borsa.

Al mercat de les matèries primeres, el petroli puja prop d'un 1%. El barril de Brent, de referència a Europa, puja un 0,89%, fins als 48,84 dòlars, pel que fa al barril del West Texas, de referència als EUA, cotitza amb alces del 0,85%, fins als 46,46 dòlars. L'euro ha tornat a pujar aquest divendres, a l'hora del tancament del mercat del Vell Continent cotitzava amb una pujada un 0,5%, fins als 1,1456 dòlars.

ANÀLISI TÈCNICA

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, assenyala que si bé és cert que en el curt termini podem assistir a una caiguda cap a la zona de suport més immediata, als 10.560 punts, no descarta que posteriorment l'IBEX 35 posi rumb cap a la resistència que presenta a l'entorn dels 10.900 punts, nivell per on passa aproximadament la directriu baixista que uneix els màxims decreixents des de principis de maig. "Però encara que el rebot pugui tenir continuïtat encara és aviat per llançar les campanes al vol i donar per finalitzada la fase correctiva dels últims dos mesos i mig. O el que és el mateix, no podem descartar encara una correcció de certa entitat", comenta l'expert.

Per què? Perquè tant l'IBEX 35 com els nostres veïns europeus segueixen construint màxims i mínims decreixents des de finals d'abril. L'espasa de Dàmocles sobre les borses europees la seguim tenint en el gran buit baixista de finals d'abril, que amb prou feines ha estat emplenat en índexs com el CAC 40 i el DAX. L'únic que l'ha emplenat gairebé íntegrament és l'IBEX 35. "En resum, si miro l'IBEX 35 no descartaria haver vist el mínim de la correcció, però si miro els nostres veïns tinc els meus dubtes i no descartaria una nova correcció després del final del rebot en curs", conclou aquest analista.

Noticias relacionadas

contador