• L'euro recupera el nivell dels 1,08 dòlars i marca màxims de vuit setmanes
  • El petroli puja entorn d'un 0,4% per una possible ampliació de les retallades de producció
cbwallstreet2

Wall Street ha obert amb pujades del 0,3% de mitjana, però el protagonisme l'hi ha portat el Nasdaq que ha tocat un nou màxim històric intradía en els 5.928,06 punts. Per la seva banda, el Dow Jones segueix fregant els 21.000 punts, que va perdre a principis del mes de març.

  • 38.239,66
  • -

Una de les claus per al mercat aquest dimarts és el petroli, ja que l'Organització de Països Productors pot estendre les seves retallades de producció més temps de l'anunciat inicialment. Així, el cru West Texas puja un 0,46%, fins a 48,44 dòlars. Per la seva banda, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja lleugerament fins al 2,49%.

Un altre punt que marca la jornada és la fortalesa del dòlar al mercat de divises, després de la reunió del G 20 en la qual EUA va imposar el seu criteri de no esmentar el proteccionisme com una amenaça per al creixement global. L'euro puja un 0,66%, fins a 1,0812 dòlars, i marca màxims de les últimes vuit setmanes en el seu encreuament contra el 'bitllet verd'.

Els analistes de Citi ja no esperen que la ‘moneda única’ arribi a la paritat enfront del dòlar en 2017. Ara, en canvi, creuen que cedirà només fins als 1,04 dòlars en els propers sis a 12 mesos, respecte als 0,98 dòlars que fixaven com a preu objectiu per al proper mes de desembre en l'euro/dòlar.

A nivell empresarial, està previst que Facebook i Google aconsegueixin ingressos per valor de 106.000 milions de dòlars en 2017 provinents del mercat publicitari d'EUA. Apple també és notícia perquè el nou iPhone serà un canvi de paradigma, segons anticipen els experts.
A més, Goldman Sachs ha confirmat que començarà a moure als seus empleats de banca que operen a Regne Unit a altres països de la Unió Europea a causa del Brexit, l'anunci formal del qual està previst per al proper 29 de març.

En l'escena geopolítica, EUA valora imposar més sancions financeres a Corea del Nord per intentar detenir el seu programa d'armament nuclear, segons informa Reuters. El secretari d'Estat, Rex Tillerson, ja va comentar la setmana passada que no descartaven l'ús de la força si el règim nord-coreà seguia avanci amb la seva política armamentística.

Estratègicament, José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, comenta que si el VIX, l'índex de la por, supera les resistències de 12,96 i 14,70 punts, estaria indicant una correcció de certa rellevància per Wall Street. "Alguna vegada arribarà la correcció, no ho dubtin. Cap subjacent puja (acció) sense el seu corresponent ajust proporcional (o fase de reacció)", afirma aquest expert.

Noticias relacionadas

contador