• Les primeres dades de vendes del Black Friday anticipen unes xifres positives
  • Goldman Sachs ha previst exuberància racional als mercats per 2018
cbstopwallstreet

Compres moderades del 0,2% a Wall Street, cosa que permet al Nasdaq marcar un altre màxim històric després del registrat dimecres passat a 6.867 punts.

  • 38.239,66
  • -

El selectiu tecnològic es revalora un 27,5% aquest any i lidera els guanys a la Borsa de Nova York, ja que el Dow Jones avança un 19% el 2017 i el S&P 500 puja un 16%. Tot això en una jornada que serà més curta del que és habitual per la festivitat d'Acció de Gràcies i acabarà a les set de la tarda, hora espanyola (recordem que dijous va ser festiu a Wall Street).

A l'escena corporativa, l'atenció dels inversors se centra en l'evolució de les vendes al detall durant l'inici de la temporada nadalenca. El consens espera bones dades del Black Friday i del Cyber Monday, que se celebren aquests dies als EUA i que s'han convertit en un fenomen global en països com Espanya.

"Ja s'han començat a publicar les primeres estimacions de vendes en línia del" divendres negre "nord-americà, que apunten a un fort increment, sobretot de les realitzades a través de telèfons mòbils", expliquen des de Link Securities.

"La temporada de vendes nadalenques, que comença a molts països occidentals és clau per a moltes cotitzades, que es juguen en aquests dies gran part dels seus resultats anuals. Tot fa pensar que la temporada serà positiva i, per tant, ben recollida per les borses occidentals", afegeixen aquests experts.

Segons dades d'Adobe Analytics, aquest dijous les vendes en línia van ser de 1.520 milions de dòlars als EUA i als webs de les empreses minoristes van acumular el 46% del tràfic dels smartphones. Les empreses del sector com eBay, Target, Amazon, Walmart o Macy's registren guanys mitjans de l'1% en borsa.

D'altra banda, les accions de General Electric, que van marcar mínims dels últims sis anys el passat dimarts, pugen més de l'1% després de conèixer que diversos membres del Consell d'Administració, entre ells el seu nou conseller delegat, han comprat grans paquets d'accions per mostrar el seu compromís amb l'empresa.

A nivell econòmic, falten per publicar diverses referències sobre l'evolució del sector manufacturer i del sector serveis, en concret el PMI serveis i el PMI manufactures preliminars de novembre, elaborats per Markit.

Al mercat de divises, l'euro puja un 0,13%, fins a 1,1865 dòlars. Al mercat de matèries primeres, el cru West Texas puja un 1%, fins a 58,65 dòlars, mentre que el barril Brent avança un 0,2%, fins a 63,65 dòlars. Per la seva banda, l'unça d'or cau un 0,38%, fins a 1.291 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a deu anys puja fins al 2,351%.

EXUBERÀNCIA RACIONAL GOLDMAN

A nivell estratègic, els experts de Goldman Sachs han 'jugat' amb el terme d’'exuberància irracional' encunyat per Alan Greenspan, expresident de la Fed, per referir-se al 'boom' borsari dels anys 90. En un informe sobre les seves previsions per a 2018, el banc nord-americà preveu ara una "exuberància racional" als mercats.

"El mercat alcista continuarà el 2018. La nostra previsió d’'exuberància racional' es basa en una combinació de creixement econòmic global i dels EUA per sobre de la mitjana, baixos encara que creixents tipus d'interès i majors beneficis empresarials gràcies a la reforma fiscal que probablement serà aprovada a principis de l'any que ve", afirmen des de Goldman.

La seva previsió és que, si la reforma fiscal és aprovada, el benefici per acció (BPA) de les empreses de l'S&P 500 augmentarà un 14% el 2018, la qual cosa permetrà a l'índex pujar un 11% i marcar un nou rècord als 2.850 punts a finals de l'any que ve. No obstant això, Goldman assenyala que si la reforma fiscal no és aprovada, l'S&P caurà un 5% a mitjà termini, fins a 2.450 punts.

Una previsió similar a l'establerta pels analistes d'UBS, que també són optimistes amb l'evolució de Wall Street durant 2018. Aquests experts anticipen pujades del 12% per a l'S&P 500, fins a 2.900 punts, a finals del pròxim exercici. En la seva opinió, encara és aviat donar per 'mort' l'actual mercat alcista.

Noticias relacionadas

contador