• La majoria de companyies coincideixen que Macron es convertirà en el proper president francès
  • Els experts esperen un millor comportament de la renda variable europea sobre Wall Street
emmanuel-macron
Emmanuel Macron té totes les 'paperetes' per ser el proper president de França

Eufòria. És el sentiment més apropiat per descriure l'estat d'ànim del mercat després del resultat de la primera volta de les eleccions a França. El que es tradueix en un interès desorbitat per comprar accions europees, ja que el consens d'analistes dóna per 'morta' Marine Le Pen en el seu intent de convertir-se en la primera presidenta de França.

  • 8.022,41
  • -0,01%

Els analistes donen per fet que Emmanuel Macron serà el proper president francès a partir del 7 de maig, per la qual cosa la consigna és clara: la renda variable de la zona euro s'ha convertit en un dels actius més atractius en aquests moments. Això és el que opinen les diferents companyies d'inversió:

JP Morgan Cazenove: "La menor incertesa política ens permet centrar-nos en els fonamentals alcistes per a l'eurozona: els bancs guanyaran", afirmen aquests experts. Macron té un avantatge de 20 punts sobre Le Pen, per la qual cosa una victòria de la candidata del Front Nacional és molt improbable. Això augmentarà l'apetit pel risc dels inversors, la qual cosa beneficiarà sobretot a les accions dels bancs, les accions perifèriques (Espanya n’és la seva principal aposta), les empreses domèstiques franceses i els valors cíclics.

El mercat espera que les accions europees es comportin millor que Wall Street el 2017, després d'un pitjor comportament durant els últims anys

Société Générale: El banc francès comenta la previsible victòria de Macron que és una "bona notícia per a les accions. Som compradors de grans empreses, sobretot a la zona euro i als bancs". Société reitera la seva aposta per les accions de la zona euro sobre Wall Street i especialment per les accions italianes. Pel que fa a les divises, després de la cobertura de posicions abans de les eleccions, esperen que l'euro recuperi la força enfront del dòlar durant les properes setmanes, ja que el BCE mantindrà el seu missatge acomodatici.

Citigroup: "Emmanuel Macron serà el proper president, la qual cosa beneficiarà la percepció del risc i les accions europees", assenyalen aquests analistes, que esperen una forta caiguda de la prima de risc francesa respecte a l'alemanya. El resultat també beneficiarà l'euro, ja que desapareixerà el temor d’una sortida de França de l'euro i també provocarà una caiguda de la prima de risc polític (Political Risk Premium) en el conjunt de les accions europees. Entre els actius que més es beneficiaran, apareixen els bancs i altres sectors com el Utilities (elèctriques).

Els bancs de l'eurozona i els francesos en particular seran els principals beneficiats de la prevista de Macron en la segona volta, afirmen els experts d'UBS

Kepler Cheuvreux: "Pensem que les accions europees finalment es comportaran millor que les americanes durant els propers sis mesos. A causa de la caiguda de la prima de risc polític, el mercat alcista a Europa registrarà una acceleració durant les properes setmanes. Un guany del 5% és possible fins a finals de maig. Esperem una consolidació al juny, però una represa de les pujades durant l'estiu", comenten aquests experts, que han elevat aquest dilluns la seva recomanació sobre el sector bancari europeu fins a sobreponderar.

Credit Suisse: "Reiterem la nostra preferència sobre les accions europees per la seva relativa barata valoració i el seu millor moment de creixement", assenyalen des del banc suís. Macron té un avantatge de 20 punts sobre Le Pen a les enquestes, per la qual cosa el resultat afavoreix a la renda variable europea i redueix de forma molt considerable el risc per al procés d'integració europea. Un dels seus sectors favorits és el dels bancs.

HSBC: Una de les poques signatures que encara no donen per 'morta' Marine Le Pen. Segons els experts del banc britànic, la distància 'real' a les enquestes entre Le Pen i Macron és del 15%, per la qual cosa encara no consideren que el candidat centrista tingui assegurada la presidència de França. Segons la seva opinió, les dues setmanes de campanya fins al 7 de maig seran claus per al resultat final de la segona volta electoral.

Goldman Sachs: "El senyor Macron serà el proper president de França", afirma aquest banc d'inversió nord-americana. La seva previsió és una relaxació de la prima de risc francesa i una caiguda de l'euro fins a nivells d'1,13 dòlars. Els actius borsaris més afavorits pel resultat poden ser els bancs francesos i també els italians.

UBS: Finalment, els experts del banc suís han reduït la seva previsió per a una possible victòria de Le Pen a la segona volta fins al 25%. Segons la seva opinió, la victòria de Macron serà positiva per al mercat d'accions per la seva agenda reformista. "Els bancs de l'eurozona i els francesos en particular seran els principals beneficiats" del resultat de la primera volta.

Noticias relacionadas

contador