• Tot i que la notícia encara no ha estat confirmada ni per Tesla ni per les autoritats xineses
  • Les accions de l'empresa pugen a prop del 2% a la preobertura de Wall Street, fins a 350 dòlars
elon-musk-affiche-sa-confiance-dans-tesla

Tesla Motors fabricarà els seus automòbils elèctrics a la Xina, després d'arribar a un acord per construir una factoria de producció a la zona de lliure comerç de Xangai. Les seves accions pugen a prop d'un 2% a la preobertura de Wall Street, fins a 350 dòlars.

  • 186,60$
  • 6,66%

Tot i que la notícia encara no ha estat confirmada ni per Tesla ni per les autoritats xineses, 'The Wall Street Journal' ha anticipat l'acord, que podria anunciar-se abans de final d'any. Per això, encara es desconeixen les xifres de l'operació i els terminis previstos per a l'entrada en funcionament de la factoria.

El mercat xinès és especialment atractiu per als fabricants de cotxes elèctrics. Segons un informe de l'Agència Internacional de l'Energia, la Xina es va mantenir el 2016 com "el major mercat de cotxes elèctrics" i "va suposar la meitat de les vendes globals" d'aquest tipus d'automòbils.

A principis d'octubre, les accions de Tesla van caure amb força pels problemes registrats en la producció del seu nou automòbil Model 3. A l'estiu, el conseller delegat i fundador de la companyia, Elon Musk, va anticipar una producció setmanal al voltant de 5.000 cotxes d'aquest tipus per a final d'any. I a l'agost, la companyia automobilística va informar que ja tenia 455.000 comandes, el preu bàsic del qual és de 35.000 dòlars.

No obstant això, a principis d'octubre, Tesla va anunciar que estava travessant un "coll d'ampolla" en el seu ritme de producció, i va assenyalar que havia lliurat 220 unitats del Model 3 durant el tercer trimestre, lluny de les 1.500 que havia previst amb anterioritat. Tot i això, Tesla va descartar que hi hagués "problemes fonamentals" amb la producció o cadena de subministrament del model i ha indicat que solucionaria els "problemes de facturació en el curt termini".

Noticias relacionadas

contador