• Citigroup, BNP i Credit Suisse baixen un graó en les exigències reguladores
ep ana botin

El Consell d'Estabilitat Financera (‘Financial Stability Board' o FSB per les sigles en anglès) ha actualitzat la llista de bancs sistèmics globals i manté Santander com a única entitat espanyola a la nova classificació. Es considera una entitat sistèmica aquells bancs que tenen una mida i importància tals que la seva caiguda o desaparició tindria un elevat impacte negatiu per a un país o regió en particular.

  • 4,75€
  • -0,66%

L’FSB inclou al seu llistat un total de trenta entitats sistèmiques que han de mantenir coixins de capital superiors a la resta. Citigroup, BNP i Credit Suisse baixen un graó en les exigències reguladores, "cosa que implica una millora futura en el consum de capital i en el cost de finançament majorista", destaquen els analistes de Bankinter.

Les entitats financeres afectades directament per aquesta normativa són les següents:

(I) Matalàs del 2,5%: JP Morgan.

(II) Matalàs del 2,0%: Bank of America, Citigroup (baixa un esglaó), Deutsche Bank i HSBC.

(III) Matalàs de l'1,5%: Bank of China, Barclays, BNP Paribas (baixa un esglaó), China Construction Bank (puja un esglaó), Goldman Sachs, Industrial and Commercial Bank of China, Mitsubishi UFJ i Wells Fargo.

(IV) Matalàs de l'1,0%: Agricultural Bank of China, Bank of New York Mellon, Credit Suisse (baixa un esglaó), Group Crédit Agricole, ING Bank, Mizuho FG Bank of China, Morgan Stanley, Nordea i Royal Bank of Canada (nou en substitució de Group BPCE), Royal Bank of Scotland, Santander (sense canvis), Société Générale, Standard Chartered, State Street, Sumitomo Mitsui FG, UBS i Unicredit.

Noticias relacionadas

contador