banco santander nueva imagen oficina
SANTANDER

Banc Santander (+0,51%) i Broadridge Financial Solutions s'han utilitzat per primera vegada la tecnologia de la cadena de blocs per votar durant una junta general d'accionistes. La seva implementació millora la transparència del vot per delegació dels inversors institucionals i augmenta l'eficàcia operacional, la seguretat i l'anàlisi, cosa que beneficia a inversors, emissors, bancs agents, custodis globals i entitats dipositàries.

  • 4,85€
  • 2,16%

Les dues entitats van realitzar la prova pilot el 23 de març durant la junta general d'accionistes de Santander, amb la participació dels Serveis Corporatius del banc com a agent de l'emissor i del laboratori de cadena de blocs de Santander.

Les dues entitats van dur a terme la prova pilot el 23 de març

La prova pilot es va executar en paral·lel amb la junta. Es va utilitzar la cadena de blocs per generar un registre digital "a l'ombra" del vot utilitzat en el model de votació tradicional. La col·laboració es va ampliar a altres custodis globals que van participar durant la junta de Santander.

Santander, que és el major banc de la zona euro per capitalització borsària, té més de quatre milions d'accionistes i el 60,7% del capital està en mans d'inversors institucionals.

Durant l'última junta, els inversors institucionals van tenir l'oportunitat de veure com els seus vots es podien comptar i confirmar amb més rapidesa (serà possible fer-ho de forma instantània) gràcies a la tecnologia de la cadena de blocs, en comptes d'haver d'esperar dues setmanes en un procés que inclou l'activitat manual dels diferents intermediaris.

Aquesta iniciativa podria augmentar la motivació per votar, cosa que millora la democràcia corporativa. El 21% del capital que va participar durant la junta va provar la nova plataforma. El quòrum de Santander durant l'última junta va marcar un rècord del 64,55%. Aquesta nova tecnologia també suposa una oportunitat de negoci per als Serveis Corporatius de Santander Global Corporate Banking, la divisió majorista del banc, que actua com a agent de l'emissor durant les juntes de més de 50 grans clients.

Aquesta capacitat de confirmar els vots als inversors finals serà requerida per la Directiva Europea sobre Drets dels Accionistes, que entrarà en vigor al juny de 2019 i requerirà compartir informació entre els intermediaris el mateix dia hàbil.

Noticias relacionadas

contador