• Els 'bons fidelització' de Popular, per altres 1.000 milions, també són CoCos
  • A l'abril d'aquest any el banc càntabre ja va realitzar una emissió de 'CoCos' per import de 750 milions d'euros
ana patricia botin santander conferencia
SANTANDER

Banc Santander ha donat mandat a un grup de bancs conformat per Bank of America Merrill Lynch, Barclays, BNP Paribas i el propi Santander per emprendre una nova emissió de bons contingents convertibles en accions, coneguts com a 'CoCos' a l'argot financer. Aquesta operació se suma a la realitzada ja a l'abril i els 'bons de fidelització', també CoCos, emesos aquest mateix mes per compensar els antics accionistes de Banc Popular.

  • 4,76€
  • 0,44%

Segons ha avançat aquest matí Europa Press, l'entitat estava sondejant les condicions del mercat. Finalment, l'entitat que presideix Ana Botín ha tancat la venda de 1.000 milions d'euros en aquest tipus de deute amb un cupó anual del 5,25%, molt inferior al 6,25% que va haver de pagar a l'abril, quan el banc va tenir problemes per posar-los. Aquests títols que emetria Santander, dirigits tan sols a inversors qualificats, es convertirien en accions de l'entitat si la ràtio de capital Tier 1 del banc (CET1) cau per sota del 5,125%.

A l'abril de 2017, el banc càntabre ja va realitzar una emissió de 'CoCos' per un import de 750 milions d'euros amb un cupó anual del 6,75% durant els primers cinc anys. Així mateix, Santander UK, la filial britànica de l'entitat, va col·locar a finals de març 500 milions de lliures (570 milions d'euros al canvi actual) també amb una rendibilitat del 6,75%.

Per complir amb els nous requeriments de Brussel·les sobre capital amb capacitat d'absorció de pèrdues, l'entitat càntabra té previst emetre entre 43.000 i 57.000 milions d'euros en deute entre 2017 i 2018. De l'import global, les previsions contemplen l'emissió d'entre 5.500 i 9.000 milions d'euros en instruments híbrids durant aquest període.

A més, Santander va realitzar una 'macroampliació' de capital de 7.070 milions d'euros al juliol per emprendre la compra de Banc Popular i sanejar-la. Tot just un parell de mesos després, l'entitat bancària va aprovar l'emissió dels seus 'bons fidelització' dirigits als antics accionistes de Popular i valorada a prop de 1.000 milions d'euros. Aquests bons són perpetus, però convertibles en accions si així ho decideix el seu emissor, és a dir, el Santander.

Noticias relacionadas

contador