• ...que hagin adquirit accions durant l'última ampliació de capital realitzada per Popular...
  • ...i obligacions subordinades de les emissions de 29 de juliol de 2011 i 14 d'octubre de 2011
ana_botin

Banc Santander emetrà 980 milions d'euros en bons per compensar determinats accionistes de Banc Popular que van perdre tots els seus diners després de la resolució de l'entitat, decidida per les autoritats europees el passat 6 de juny.

  • 4,75€
  • -0,66%

Així ho ha confirmat el banc presidit per Ana Botín en un comunicat. "Els qui tinguin accions de Popular adquirides entre el 26 de maig i 21 de juny de 2016 (última ampliació de capital realitzada per Banc Popular) i determinades emissions d'obligacions subordinades podran recuperar, si compleixen determinats requisits i límits, gran part de la seva inversió", afirma l'entitat, que es va comprometre fa unes setmanes a buscar una solució per a aquests clients.

"L'acció n’exclou inversors institucionals i va dirigida exclusivament a clients minoristes (persones i empreses) que hagin adquirit accions durant el període comprès entre el 26 de maig i el 21 de juny de 2016 i/o obligacions subordinades computables com Tier 2 de les emissions de 29 de juliol de 2011 i 14 d'octubre de 2011 (codis ISIN ES0213790019 o ES0213790027) de Banc Popular i, en ambdós casos, les mantinguessin dipositades en alguna de les xarxes del Grup Popular a Espanya o de Banc Santander en el moment de la resolució", afegeix Santander.

EN QUÈ CONSISTEIX L'OFERTA?

Santander explica que l'oferta consisteix en el lliurament al client, sense cap desemborsament per part seva, de bons que donaran dret a un cupó efectiu discrecional i no acumulatiu a un tipus interès nominal anual de l'1% pagador trimestralment.

Seran obligacions perpètues emeses per Banc Santander, amb 100 euros de valor nominal, i que es podran amortitzar a partir dels set anys a voluntat de Banc Santander, prèvia autorització del Banc Central Europeu.

Quan es produeixi la seva amortització, el titular rebrà el 100% del valor nominal del bo de fidelització. L'import nominal màxim que es lliurarà d'aquests valors negociables serà, en el cas de les accions, i amb determinats límits, l'equivalent a la inversió realitzada per cada client durant el citat període.

En el cas de les obligacions subordinades, serà la diferència entre l'import invertit en aquests títols menys els interessos percebuts. En tots dos casos, han de haver-les mantingut dipositades en el Grup Popular o Santander a la data de la resolució del banc i l'import que es lliurarà dependrà de la inversió que hi van realitzar.

Els que van invertir fins a 100.000 euros rebran la totalitat; per al tram entre 100.000 i 500.000, el 75%; i per al tram entre 500.000 i un milió, el 50%. Totes aquestes quantitats són acumulatives. S'estima que el valor nominal màxim per emetre de "bons de fidelització" serà d'aproximadament 980 milions d'euros.

Santander explica que "el 99% dels clients i empleats de Banc Popular que van comprar accions de l'entitat entre el 26 de maig i el 21 de juny de 2016 van realitzar inversions inferiors a 100.000 euros, per la qual cosa gran majoria rebrà bons per l'import total que hi va invertir".

LES CONDICIONS

Santander afegeix que queden exclosos d'aquesta acció comercial els membres del consell d'administració de Banc Popular fins a la seva resolució, les persones vinculades a aquests consellers i els accionistes que, individualment o concertada, hagin tingut participació significativa en Banc Popular declarada a la CNMV.

El banc calcula que el cost màxim derivat d'aquesta "acció de fidelització en el moment de la seva concessió s'estima en aproximadament 680 milions d'euros i no tindrà impacte sobre el compte de pèrdues i guanys ni impacte addicional en el capital, en haver-s’hi inclòs als ajustos de primera consolidació de Banc Popular.

Per beneficiar-se d'aquests bons de fidelització, el banc afirma que "els clients hauran de renunciar a emprendre accions legals contra Grup Santander, els seus administradors, directius i empleats. A més, hauran de mantenir, quan es lliurin els bons de fidelització, una relació comercial equivalent amb el banc a la que tenien en el moment d'adquisició de les accions o de les obligacions subordinades".

Els bons cotitzaran al mercat, de manera que es podran comprar i vendre. Segons el fet rellevant enviat a la CNMV, està previst que es negociïn a l’AIAF Mercat de Renda Fixa, dins de la plataforma SEND.

SENSE IMPACTE SOBRE ELS COMPTES

Tot i que el cost final serà de 980 milions d'euros, el cost actual màxim de l'oferta és de 680 milions. L'entitat càntabra precisa que "no tindrà impacte addicional sobre el capital de Grup Santander en haver-se inclòs als ajustos de primera consolidació de Banc Popular". Tampoc afectarà els comptes del Santander, per tant l'impacte sobre el patrimoni net de 2017 "no serà significatiu".

Noticias relacionadas

contador