• Tot i que el mecanisme de resolució ha suposat que els minoritaris de Popular ho perden tot, Santander podria anunciar algun tipus de compensació per mantenir-los com a clients
ep manuel cendoya
Manuel Cendoya, vicepresident de Banc Santander.

El vicepresident de Banc Santander, Juan Manuel Cendoya, ha dit aquest dimecres que "durant els pròximes dies" concretaran les solucions que el banc està buscant per als accionistes minoritaris de Popular que també són clients del banc i que ho han perdut tot després de les resolució de l'entitat i la compra per part de Santander.

  • 4,85€
  • 2,16%
No és la primera vegada que Banc Santander busca una solució per als seus clients descontents amb la finalitat d'aconseguir que mantinguin la seva fidelitat al banc

"Ja va dir Ana Botín que anem a analitzar bé totes les situacions per veure quines solucions es poden prendre amb els petits accionistes que són clients del banc i que van acudar a l'ampliació de capital del Popular de fa un any", ha recordat Cendoya en declaracions al programa de Carlos Herrera a la Cadena Cope. "Crec que una vegada que acabem tot el procés d'anàlisi, durant els propers dies podrem ser més concrets", ha afegit.

El mecanisme de resolució aplicat per la Junta Única de Resolució (JUR) preveu que les accions de Popular s'amortitzin, cosa que implica que perden el seu valor. Tot i així, l'entitat càntabra es planteja buscar una solució que, d'alguna manera, rescabali els minoritaris que també són clients del Popular i que van acudir a l'ampliació de capital de juny de 2016.

No és la primera vegada que Banc Santander busca una solució per als seus clients descontents amb la finalitat d'aconseguir que mantinguin la seva fidelitat al banc. Ana Botín, la seva presidenta, ha repetit fins a la sacietat que el client és el més important per a Santander, una cosa que també mantenia el seu progenitor, Emilio Botín. Així, el 2009, i encara que en principi va dir que no tenia intenció de fer-ho, Botín va anunciar mesures per fer front al mal que l'estafa de Bernard Madoff havia causat a clients del banc. Llavors, Santander va decidir que els clients particulars perjudicats per aquest frau, que va afectar el seu fons Optimal, recuperessin el 100% de la seva inversió inicial. L'entitat va considerar que havia de compensar els clients particulars d'Espanya i Amèrica Llatina, perquè van dipositar la seva confiança en Santander, mentre que va decidir que els grans inversors ja coneixien els riscos que assumien amb aquestes inversions i no es va fer càrrec de les quantitats dipositades per aquests.

Noticias relacionadas

contador